Tips voor rijden bij gladheid en in de sneeuw


Rijden op gladde wegen of door sneeuw? We snappen dat je daar zenuwachtig van kan worden. Maar, met deze tips kom jij gewoon veilig aan op je bestemming.

 

Sneeuw en gladheid tips.

 

Zaken en tips om over na te denken als je op pad gaat bij gladheid en sneeuw.

Greenwheels auto in de sneeuw

Maak de auto sneeuwvrij.

Dus niet alleen de ruiten, maar ook de motorkap, de spiegels, het dak en de zijkanten. Niet alleen is dit veel veiliger, maar je voorkomt er ook een nare boete mee. Toch fijn!

 

Auto opwarmen. Hoe zat ’t ook alweer? Zet de ramen op een kiertje om de vochtige lucht uit de auto te laten en zet de ventilator aan en gericht op de voorruit. Start de motor nog niet. Krab ondertussen de ruiten van de auto.

Jezelf en de auto opwarmen. Dat doe je pas tijdens het rijden. De motor moet langzaam op kunnen warmen. De motor aanzetten terwijl je de auto ijs- of sneeuwvrij maakt? Dat heeft geen nut, de motor warmt nauwelijks op en het is super slecht voor het milieu.

Rustig wegrijden en optrekken

 

Bij het wegrijden kan het zijn dat de banden niet direct grip hebben bij sneeuw of gladheid. Wegrijden in de tweede versnelling kan helpen, dit voorkomt dat de wielen gaan spinnen.

 

Houd voldoende afstand.

 

Dit doe je natuurlijk al. Maar afstand houden ten op zichtte van je voorganger geeft je meer tijd en ruimte om te reageren. Pas je snelheid aan en verdubbel de afstand tot je voorganger. Ook helpt het om ver vooruit te kijken. Zo stuur je meestal vanzelf in de goede richting en voorzie je eventuele problemen op tijd.

 

Rijd met beleid

 

Geef niet te veel gas, stuur beheerst en rem niet te sterk. Probeer constant te rijden. Dat zorgt niet alleen voor rust bij jezelf maar ook mede weggebruikers. Door plotselinge wilde bewegingen kun je in de slip raken en dat is niet cool ❄️

 

Remmen bij sneeuw en gladheid

 

Wanneer moet je remmen? In bochten in het verstandig om alleen vaart te minderen. Probeer bij het rijden in de sneeuw niet ‘pompend’ te remmen. Hierdoor kan het ABS systeem, dat ervoor zorgt dat je een noodstop kunt maken, niet optimaal functioneren.

 

Mocht je toch in de slip raken; geen paniek. Blijf vooral kalm en gooi je stuur niet ineens om, maar stuur in de richting waar je naar toe wilt.

 

Wat Greenwheels voor je doet.

 

Greenwheels auto’s beschikken over all season banden. Deze banden presteren optimaal in de Nederlandse weersomstandigheden. Daarnaast controleren we veelvuldig de bandenspanning van onze deelauto’s. Het is een fabeltje dat je met een lagere bandenspanning meer grip hebt bij gladheid, dus laat de lucht zitten waar dit zit.

 

We staan zoals altijd 24/7 voor je klaar als jij op pad bent. Je kunt te allen tijde onze helpdesk bellen.

 

Kleed je warm aan als je op pad gaat, we wensen je een fijne rit.