Duurzaam vervoer: trein en deelauto

 

Ga je op pad? Voor velen is de auto dan de eerste keus: snel, flexibel en betrouwbaar. Maar niet iedereen bezit een auto en als we kijken naar duurzaamheid is er een beter alternatief. Probeer eens een treinrit te combineren met een Greenwheels. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar vaak ook nog eens handiger!

Reizen met openbaar vervoer en Greenwheels

Wanneer je een auto voor de deur hebt staan, is het gemakkelijk om deze overal voor in te zetten. Zo rijdt de gemiddelde autobezitter in Nederland rond de 11.000km per jaar. Maar het milieu wordt daar minder blij van. Autodelen kan kan hierbij een stok achter de deur zijn. Greenwheels-gebruikers rijden namelijk 50% minder dan autobezitters. Zo pak je de auto alleen wanneer nodig.

Ga je met de trein, dan kan je de CO2 uitstoot van je reis tot bijna nul brengen. Het nadeel is alleen dat de trein niet altijd tot je eindbestemming rijdt. Een deelauto is in dat geval de ideale optie voor het laatste stukje. Zo kan je direct de trein uit en de auto in. Je behoudt de flexibiliteit van een auto, maar geniet ook van de voordelen van de trein. Én je kiest hiermee voor duurzaam vervoer.

Vind een deelauto

Op straat en op ruim 170 NS Stations: bekijk welke van de 2.800+ auto's er bij jou in de buurt staan.

Tijd en kosten

 

Vaak wordt gedacht dat een eigen auto voordeliger is dan het OV of een deelauto, maar er zitten ongemerkt veel kosten aan verbonden. Je hebt niet alleen brandstof- en parkeerkosten, maar ook onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen. Zo kan een deelauto, in combinatie met de trein, voordeliger uitvallen. Gebruik onze rekenhulp om te zien hoeveel jij kan besparen. 

 

Daarbij maken files, wegwerkzaamheden en andere onvoorziene omstandigheden een autorit soms tijdrovend. Het kan dan vermoeiend zijn om je aandacht erbij te houden op een lange rit. In de trein kan je daarentegen lekker ontspannen met een boek, krant of podcast. Zo kan je gefocust en veilig het laatste deel van je rit rijden met een deelauto. 

Het gemak van NS en deelauto

Met de Greenwheels app is alles zo geregeld. Het reserveren en gebruiken van een deelauto is zo eenvoudig als het indrukken van een knop op je smartphone. Je hebt het gemak van een eigen auto, zonder de lasten die ermee gepaard gaan. 

Rijd je liever geen lange afstanden? De overstap van de trein naar een Greenwheels is zo gemaakt met onze deelauto’s op 150 NS-stations. Je hoeft dan enkel het laatste stukje te rijden, ideaal toch? De combinatie van trein en deelauto is zo niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je gemoedsrust. 

 

Nog geen Greenwheels-gebruiker? Meld je aan