Snelweg groen bos

De ideale auto

De missie van Greenwheels is: steden leefbaarder maken. Dat doen we door een duurzame oplossing aan te bieden, als een alternatief voor autobezit: deelauto’s. Hierdoor ontstaat het Greenwheels effect.

Het Greenwheels effect

 

De impact is groot én er is nog volop ruimte voor verbetering! Ongeveer 24 Greenwheels gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat. Zo ontstaat er ruimte voor leukere dingen op straat, is er minder uitstoot van CO2 en wordt er efficiënter met mobiliteit omgegaan door gebruikers. En er is ruimte voor uitbreiding! Er zijn namelijk nog genoeg steden waar impact gemaakt kan worden. Meer weten over het Greenwheels effect?

Alles over het Greenwheels effect

Al 25 jaar autodelen

 

Opgericht in 1995 met een missie die actueler is dan ooit: de steden worden voller, wegen drukker en vieze lucht is slecht voor onze gezondheid. 

 

Al 25 jaar biedt Greenwheels deelauto’s aan voor particuliere en zakelijke rijders. Doordat Greenwheels bestuurders deze auto’s met elkaar delen wordt het milieu minder belast, staan er minder auto’s onnodig stil en betalen zij alleen wanneer ze een auto gebruiken. De voordelen van de auto, maar niet de lasten.

 

Greenwheels zorgt er samen met Pon en Volkswagen Leasing voor dat onze klanten in comfortabele, zuinige en veilige auto's rijden. Op dit moment hebben we de Volkswagen up!, Golf Variant, Caddy en e-Golf als deelauto's beschikbaar. Maar het startte al in 1995: vanuit de overtuiging dat er met de ruimte die stilstaande auto's innemen iets veel mooiers gedaan kon worden. Op 21 juni 1995 zet de allereerste Greenwheels-auto wiel op Nederlandse bodem in een parkeergarage in Rotterdam. In 1997 gaat Greenwheels samenwerken met de NS, de start van een langdurige en goede samenwerking. Een deelauto is tenslotte geen vervanging van vervoer, maar een aanvulling op het netwerk. Vanaf dat moment wordt er uitgebreid naar maar liefst 33 Nederlandse steden. In 2004 zet Greenwheels de eerste stappen in Duitsland met de overname van StattAuto en Shelldrive. In 2015 nemen Volkswagen Financial Services en Pon Holdings het belang in Greenwheels over om het concept verder (internationaal) uit te rollen.

Gemeente medewerker
Greenwheels deelauto's in je gemeente introduceren?

Onze mobiliteitsspecialisten kijken graag samen en geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en beleid. Zo maken we samen een succes van autodelen.

Bewoner
Is Greenwheels nog niet in je straat of wijk beschikbaar?

Laat ons weten waar je graag een deelauto wenst. Wij nemen contact op met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken.

OV Greenwheels eGolf NS

Partners

Samenwerken om steden leefbaarder te maken is voor ons erg belangrijk. Daarom werken we al zo lang samen met de NS. Intussen staan op ruim 110 NS-stations Greenwheels deelauto’s.

Daarnaast hebben we ook samenwerkingen met mobiliteitsaanbieders Next, Radiuz, Gaiyo, Mobiliteitsfabriek en Shuttel. Op deze manier willen we nog meer mensen bereiken om slimmer om te gaan met mobiliteit.

Ontdek onze partners