Greenwheels visie

De ideale auto

De missie van Greenwheels is steden leefbaarder maken. Dat doen we door een duurzame oplossing aan te bieden, als een alternatief voor autobezit: deelauto’s.

Het Greenwheels-effect

 

De impact is groot én er is nog volop ruimte voor verbetering! Ongeveer 24 Greenwheels-gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat. Zo ontstaat er ruimte voor leukere dingen, is er minder uitstoot van CO2 en wordt er efficiënter met mobiliteit omgegaan. En er is ruimte voor uitbreiding! Er zijn namelijk nog genoeg steden - groot en klein - waar impact gemaakt kan worden. Meer weten over het Greenwheels-effect?

HET GREENWHEELS EFFECT
VW Kombi auf der Straße DE Deutschland Deutschland Greenwheels in Natur

Wat is deelvervoer?

Deelvervoer is een verzamelnaam voor alle systemen waarbij verschillende personen gezamenlijk gebruik maken van een vervoerssoort, zoals een auto, fiets of scooter. Autodelen - waarbij je dus met elkaar gebruik maakt van een deelauto - is daar dus een onderdeel van.

Verhuizen opruimen Volkswagen Passat huren Man Verhuizing deelauto

Het verschil tussen autodelen en autohuur

Als je een auto huurt, doe je dat bij een autoverhuurbedrijf en gaat het meestal om huur van tenminste één dag(deel). Deelauto's staan op centrale plekken (zoals bij NS-stations) of juist middenin woonwijken, zodat de buurt gebruik kan maken van de auto.

 

Greenwheels-auto's zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te reserveren en hebben een eigen, vaste locatie. Je kunt ze eenvoudig reserveren in de app (of op de website), je opent en sluit de auto ook met de app. Wegrijden kan al binnen 15 minuten, maar je kunt ook lang van tevoren (maanden!) reserveren.

DE AUTO'S VAN GREENWHEELS

Al 25+ jaar autodelen

 

Opgericht in 1995 met een missie die actueler is dan ooit: de steden worden voller, wegen drukker en vieze lucht is slecht voor onze gezondheid. 

 

Al ruim 25 jaar biedt Greenwheels deelauto’s aan voor particuliere en zakelijke rijders. Doordat Greenwheels bestuurders deze auto’s met elkaar delen wordt het milieu minder belast, staan er minder auto’s onnodig stil en betalen zij alleen wanneer ze een auto gebruiken. De voordelen van een auto, maar niet de lasten.

 

Greenwheels zorgt er samen met Pon en Volkswagen Leasing voor dat onze klanten in comfortabele, zuinige en veilige auto's rijden. Op dit moment hebben we de Volkswagen up!, Golf Variant, Caddy, e-Golf, Skoda CITIGOe en Seat Mii electric als deelauto's beschikbaar. Maar het startte al in 1995: vanuit de overtuiging dat er met de ruimte die stilstaande auto's innemen iets veel mooiers gedaan kon worden. Op 21 juni 1995 zet de allereerste Greenwheels-auto wiel op Nederlandse bodem in een parkeergarage in Rotterdam.

 

In 1997 gaat Greenwheels samenwerken met de NS, de start van een langdurige en goede samenwerking. Een deelauto is tenslotte geen vervanging van vervoer, maar een aanvulling op het netwerk. Vanaf dat moment wordt er uitgebreid naar maar liefst 33 Nederlandse steden. In 2004 zet Greenwheels de eerste stappen in Duitsland met de overname van StattAuto en Shelldrive. In 2015 nemen Volkswagen Financial Services en Pon Holdings het belang in Greenwheels over om het concept verder (internationaal) uit te rollen. In 2020 viert Greenwheels haar 25-jarig bestaan en verwelkomen we de 2.000ste Greenwheels-auto. Inmiddels bestaat de Greenwheels vloot uit 2.600 (elektrische) deelauto's verspreid over 170 gemeenten en bij 135 NS-stations.

Gemeentemedewerker
Greenwheels deelauto's in je gemeente introduceren?

Onze mobiliteitsspecialisten kijken graag samen en geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en beleid. Zo maken we samen een succes van autodelen.

Bewoner
Is Greenwheels nog niet in je straat of wijk beschikbaar?

Laat ons weten waar je graag een deelauto wenst. Wij nemen contact op met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken.

Jonge vrouw in kantoor met mobiele telefoon lachend

Corporate social responsibility

Als autodeelaanbieder zijn we ervan overtuigd dat we ons bedrijfsmodel in de toekomst alleen met succes verder kunnen implementeren door verantwoord te handelen en te kijken naar de lange termijn. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn geen trends, maar onderdeel van het Greenwheels DNA. Ze staan centraal in onze visie (een auto voor iedereen) en missie (steden leefbaarder maken). Een voorbeeld daarvan is ons whistleblower system.

WHISTLEBLOWER SYSTEEM
OV Greenwheels eGolf NS

Partners

Samenwerken om steden leefbaarder te maken is voor ons erg belangrijk. Daarom werken we al zo lang samen met de NS. Intussen staan op ruim 135 NS-stations Greenwheels deelauto’s.

Daarnaast hebben we ook samenwerkingen met mobiliteitsaanbieders Next, Radiuz, Gaiyo, Mobiliteitsfabriek en Shuttel. Op deze manier willen we nog meer mensen bereiken om slimmer om te gaan met mobiliteit.

ONTDEK ONZE PARTNERS