Zo werkt autodelen

Alles wat je moet weten

 

Met Greenwheels stap je in de auto wanneer je maar wilt. De auto reserveren, openen en sluiten doe je gemakkelijk via de app. Op deze pagina vind je alle hulp en instructies die jij nodig hebt over Greenwheels-autodelen. Meld je aan en betaal alleen voor wat je rijdt.

 

 

Autodelen in 3 stappen

 

Jij tankt of laadt, wij betalen. Bij elk tarief is alles in de uur- en kilometerprijs inbegrepen. Ook verzekeringen, onderhoud, 24/7 klantenservice en pechhulp.

1) Reserveer een auto

Meld je aan bij Greenwheels, al vanaf € 0 per maand. Reserveer een auto en kies een datum en tijd. Je kan je reservering ook annuleren of de tijden wijzigen.

2) Auto openen en wegrijden

Open de auto met de app en pak de boordcomputer uit het dashboardkastje. Voer je pincode in en haal de sleutel eruit. Starten maar!

3) Terugkeren en afsluiten

Na afloop van je rit zet je de auto terug op de eigen, vaste locatie. Je plaatst de sleutel terug in de boordcomputer en sluit de auto weer af met de app.

 

 

Voor je rit

Annuleren of wijzigen

Veranderen je plannen? Geen probleem! Je kan je reservering vooraf gratis annuleren of wijzigen in de app.

Bestuurders toevoegen

Deel je tarief met je huisgenoten. Zo profiteer je van dezelfde voordelige uur- en kilometer prijzen en kan iedereen reserveren en rijden.

Schade checken

Kom je aan en is de auto beschadigd? Wanneer de schade groter is dan een bankpas, dan meld je dit bij de start van je rit in de app.

Auto niet schoon?

Onze auto's worden duurzaam schoongemaakt door Greenest Carwash. Stap je toch in een auto die niet helemaal schoon is? Dan meldt je dat via de app.

 

 

Tijdens je rit

 

Heb je hulp nodig terwijl je onderweg bent? Neem contact op met onze klantenservice. Als er iets is, kun je ons altijd bellen, 24/7.

Tussenstops

Maak je een tussenstop tijdens je reservering? Dan gebruik je de autosleutel om de auto af te sluiten en te openen. De app gebruik je voor het starten en beëindigen van je reservering.

Parkeren

Op de vaste locatie die gereserveerd is voor de auto, betaal je geen parkeerkosten. Ben je onderweg en parkeer je in een betaald-parkeren zone, dan betaal je zelf het lokale parkeertarief.

Reservering verlengen

Sta je in de file of ben je toch langer weg dan gepland? Je kan je lopende reservering eenvoudig verlengen in de app, als de auto niet door iemand anders gereserveerd is.

Telefoonhouder

Veel Greenwheels-auto's zijn uitgerust met een telefoonhouder inclusief usb-laadpoort. Maar hoe gebruik je deze? Bekijk de video en ontdek hoe.

 

 

 

 

Tanken en elektrisch rijden

Tanken

Tanken is inbegrepen in de prijs. Er is een tankpas in de auto waarmee je kosteloos kunt tanken. Je sluit je rit af met minimaal een kwart tank. 

Elektrisch: wegrijden, terugzetten en opladen

Onze auto's zijn eenvoudig in gebruik. Er is een laadpas in iedere auto waarmee je kosteloos kunt opladen. Maar hoe gebruik je onze elektrische auto's?

Elektrisch: Snelladen

Ook snelladen is inbegrepen in de prijs. Dit doe je ook met de laadpas in de auto. Hiermee kun je kosteloos opladen, ook bij snellaadstations (CCS-systeem).

 

 

Na je rit

Terugkeren en parkeren

Al onze auto’s hebben een eigen, vaste locatie. Dat is een parkeerplek die gereserveerd is voor die auto en waar je de auto voor het einde van je reservering terugplaatst.

Tanken of laden

Laat de auto altijd met tenminste 25% brandstof in de tank achter. Elektrische auto's sluit je altijd aan op een werkende laadpaal. Zo kan de volgende rijder zorgeloos op pad.

Auto afsluiten

Plaats de autosleutel terug in de boordcomputer, schakel de lichten uit en sluit ramen en deuren goed. Neem je spullen en afval mee en sluit de auto af met de app.

Reservering inkorten

Ben je eerder terug dan verwacht? Dan kan je jouw reservering (met geselecteerde tarieven) tot wel 2 uur inkorten bij het afsluiten.

 

 

Autotypes

 

Van elektrisch tot brandstof en van kleine stadsauto's tot bestelbusjes. Met elk tarief kun je gebruik maken van alle autotypes. Zo kun je altijd de auto in je buurt kiezen die op dat moment het handigst is.

Compacte stadauto's

Elektrisch of brandstof, automaat of handgeschakeld. Onze compacte stadsauto's zijn ideaal voor een bezoek aan je familie of vrienden, om klusjes te doen of voor een dagje weg.

Ruime stationwagens

Een ruime stationwagen is ideaal voor vakanties, om mee op pad te gaan met je familie of vrienden, of als je veel moet vervoeren.

Bestelbusjes

Ons Volkswagen Caddy busje is ideaal als je gaat klussen of verhuizen. Maar ook als je tweedehands meubels wilt ophalen of langs het tuincentrum wilt gaat is dit de deelauto voor jou.

 

 

Veelgestelde vragen 

Moet ik altijd reserveren om een Greenwheels te gebruiken?

Ja, zonder reservering kun je de auto niet openen en gebruiken.

Hoe kan ik een reservering wijzigen, annuleren of inkorten?

Een reservering wijzigen of annuleren kan afhankelijk van je gekozen tarief tot vlak voor of enkele uren voor vertrek. 

Tijdens de rit kan je naast een reservering verlengen deze ook inkorten. Dit kan, afhankelijk van je gekozen tarief, met maximaal 2 uur. Dit kan alleen via de Greenwheels app.

Verlengen kan voor of tijdens de rit, dus totdat de gereserveerde eindtijd is verstreken. Als iemand anders na jou al de auto heeft gereserveerd, dan is het niet mogelijk.

Kan ik een Greenwheels auto in een andere stad reserveren?

Net zoals je in je eigen woonplaats een auto reserveert, reserveer je ook een auto in een andere stad. Ga je voor het eerst naar een onbekend uitgiftepunt, lees dan bij 'Locatie beschrijving' van de auto de details van de exacte locatie. 

Hoe open je de auto bij de start van een reservering?

Dat kan op twee manieren:

1. Open de auto met de app. Als je reservering begint, open je de app. Je klikt op je aankomende reservering in het hoofdscherm. Klik op 'Start je rit' en swipe naar boven om de auto te openen. Als je de auto wilt sluiten, dan klik je op 'beëindig je rit' en swipe vervolgens naar beneden. De app is voor Android en iOS beschikbaar. 

2. Open de auto met je gekoppelde OV-chipkaart of Greenwheels-kaart. Dat doe je door je kaart voor het kastje dat achter de voorruit zit te houden. De auto gaat automatisch open. Sluiten doe je weer op dezelfde manier. 

Let op dat je altijd je kaart bij je hebt voor de gevallen dat de auto niet open gaat met de app. 

Moet ik de Greenwheels auto op dezelfde locatie terug zetten?

Je zet de Greenwheels-auto altijd terug op dezelfde locatie als waar je deze gereserveerd hebt. Iedere Greenwheels deelauto heeft een eigen locatie.

Mocht de parkeerplaats bezet zijn, zet de auto dan zo dichtbij mogelijk en neem contact met ons op.

Wat gebeurt er als ik een verkeersovertreding maak?

Bekeuringen voor verkeersovertredingen worden altijd doorgestuurd naar jou, de bestuurder van de auto. Ook wordt er per bekeuring administratiekosten in rekening gebracht. Hier vind je een overzicht van deze overige kosten.

Welke verzekering geldt er bij gebruik van Greenwheels?

Iedere auto is verzekerd inclusief een Ongevallen-inzittendenverzekering. 

Dit betekent dat zowel schade aan derden als aan de inzittende is gedekt. De bezittingen die je in de auto meeneemt vallen niet onder deze verzekering. Tevens kan Greenwheels niet aansprakelijk gehouden worden voor diefstal van of schade aan deze bezittingen.

Voor schade aan de Greenwheels auto heb je een vast eigen risico die je per rit kan verlagen. Meer informatie over eigen risico.

Heb je toch nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Als er iets is, kun je ons altijd bellen, 24/7.

 

Elektrische deelauto openen met de Greenwheels app voor auto delen

Start vandaag met autodelen

iOS

 

Android

GRATIS AANMELDEN

 

Greenwheels in een notendop

 

Greenwheels is een deelauto-concept. Je kent ze vast wel, onze rode auto’s met witte cirkels die je op straat ziet staan. Tegenwoordig hebben we ook witte elektrische auto’s. Het werkt supermakkelijk: je maakt een account aan bij Greenwheels, download de app en daarmee reserveer en open je de auto.

 

Alle auto’s hebben een vaste locatie, waar je hem ophaalt en aan het einde van je rit ook weer terugbrengt. Onderhoud, schoonmaken, een eigen locatie op straat, een tankpas en meer: alles wordt door Greenwheels geregeld. Auto delen is veel handiger dan een eigen auto bezitten. Dat scheelt een hoop geld en ruimte in de stad! En als er iets is, kun je ons altijd bellen, 24/7.

 

 

 

Greenwheels in een notendop: hoe werkt autodelen?

 

Een auto delen met Greenwheels is veel eenvoudiger dan een auto huren bij een autoverhuurbedrijf. Zo werkt autodelen in 3 stappen:


1. Reserveer een auto. Meld je aan bij Greenwheels en vind een auto in je buurt. Reserveer de deelauto en kies een datum en tijd.
2. Open de auto en ga op pad. Open de auto met de app en pak de boordcomputer uit het dashboardkastje. Voer je pincode in en haal de sleutel eruit. Rijden maar!
3. Terugkeren en afsluiten. Na afloop van je rit zet je de auto terug op de eigen, vaste locatie. Je plaatst de sleutel terug in de boordcomputer en sluit de auto weer af met de app.


Je vindt een tank- of laadpas in de huurauto waarmee je gratis kunt tanken of opladen. Onderhoud, schoonmaken, een eigen locatie op straat en meer: alles wordt door Greenwheels geregeld. En als er iets is, kun je ons altijd bellen, 24/7.

 

iOS

 

Android

 

Aanmelden