Ook Greenwheels rijden? Meld je aan!

AANMELDEN

Zo werkt autodelen

  • Reserveer een auto via de Greenwheels app en ga op pad wanneer jij dat wilt
  • Kies een abonnement dat bij je past
  • Betaalbaar, alles geregeld en betrouwbaar

Autodelen met Greenwheels in 3 stappen

1) Meld je gratis aan

Meld je gratis aan bij Greenwheels.

Daarna kan je op pad door een auto te reserveren, openen en rijden.

2) Auto openen en wegrijden

Reserveer eenvoudig jouw auto via de Greenwheels app of website op het tijdstip dat je uitkomt.

Open de Greenwheels auto via de app. Pak de boardcomputer uit het dashboardkastje en voer je pincode in. Trek de sleutel uit de boardcomputer en start de auto. 

3) Parkeren en afsluiten

Na afloop van je rit zet je de auto terug op de originele parkeerplaats. Je hoeft geen parkeergeld te betalen, want iedere auto heeft zijn eigen parkeerplaats. 

Nieuwsgierig naar de praktische zaken?

 

Voor instructievideo's over bijvoorbeeld tanken, het loskoppelen en terugzetten van een elektrische auto en snelladen onderweg, klik hier.

Standaard inbegrepen

 

Waar en wanneer je wilt kun je zorgeloos op pad. Wij zorgen ervoor dat dat kan. Daarom regelen wij standaard de volgende zaken voor je: 

 

  • Schoonmaak van de auto;
  • Onderhoud en APK keuringen;
  • Afhandeling van schades en reparaties. Mogelijkheid tot afkoop eigen risico;
  • Wegenbelasting en verzekering; 
  • Pechhulp onderweg;
  • 24/7 klantenservice en 
  • Flexibiliteit. Rijd zoveel of zo weinig als je wilt.
Greenwheels bestuurder man

Zakelijk rijden?

Kies voor exclusieve deelauto’s voor jouw bedrijf, zodat alleen je eigen medewerkers gebruik kunnen maken van deze auto’s. Van elektrische deelauto’s met eigen branding tot het deelbaar maken van je huidige vloot. Daarnaast kunnen je medewerkers altijd gebruik maken van de ruim 2.150 Greenwheels auto’s op straat.

Ontdek meer
Greenwheels en de NS openbaar vervoer

Elektrisch rijden

De e-Golf van Volkswagen is 100% elektrisch en standaard uitgerust met verschillende luxe opties zoals verwarmbare voorruit, park assist en navigatie met touchscreen. Greenwheels heeft er voor gekozen om de e-Golf uit te breiden met een grotere accu dan de standaard uitrusting om ervoor te zorgen dat je jouw vertrouwde ritten kunt blijven maken. De actieradius komt daarmee tot ongeveer 300 km. En je rijdt ook nog eens extra zuinig!

Elektrisch rijden
star star star star star
“Als je in een straal van 200 meter 5 auto’s tot je beschikking hebt, dan kan ik niet meer dan enthousiast zijn.”
star star star star star
“De Greenwheels auto is vrijwel altijd beschikbaar en daarom houd ik mijn abonnement aan, ook al maak ik er nog maar weinig gebruik van.”
star star star star star
“Top service, genoeg auto’s in de buurt, zelfs in de straat. Zou zelfs bijna overwegen om de auto de deur uit te doen en over te stappen naar deze duurzame en goedkopere oplossing.”

Deze deelauto's staan altijd voor je klaar

 

Onze vloot bestaat uit onze bekende rode en witte stadsauto’s. Bestaande uit elektrische auto’s, stationwagens, bestelbusjes en vele bedrijfswagens. Met ieder Greenwheels tarief kun je alle auto’s gebruiken. Ook als zakelijke rijder.

Veel extra opties bij Greenwheels

Features

Extra bestuurder(s)

Mooie dingen moet je delen! Lees hier hoe je een extra bestuurder toevoegt aan je Greenwheels-abonnement.

Features

De telefoonhouder

Ontdek via onze video hoe je de telefoonhouder in je Greenwheels-auto gebruikt.

Features

Eigen risico

Ben je niet zo'n dare-devil? Lees hier hoe je je eigen risico kunt verlagen.

Greenwheels in een notendop

 

Greenwheels is een deelauto concept. Je kent ze vast wel, onze rode auto’s met witte cirkels die je op straat ziet staan. Tegenwoordig hebben we ook witte elektrische auto’s. Het werkt super makkelijk: je maakt een account aan bij Greenwheels, download de app en daarmee reserveer en open je de auto.

 

 

Alle auto’s hebben een vaste plek, waar je hem ophaalt en aan het einde van je rit ook weer terug brengt. Onderhoud, schoonmaken, een vaste parkeerplaats, een tankpas en meer. Alles wordt door Greenwheels geregeld. Veel handiger dan een eigen auto bezitten. Dat scheelt een hoop geld en ruimte in de stad! En als er iets is, kun je ze altijd bellen, 24/7.

Veelgestelde vragen

Moet ik de Greenwheels auto op dezelfde plek terug zetten?

Ja, je zet de Greenwheels auto altijd terug op dezelfde parkeerplaats als waar je deze gereserveerd hebt. Iedere Greenwheels auto heeft een eigen gereserveerde parkeerplaats. Mocht de parkeerplaats bezet zijn, zet de auto dan zo dichtbij mogelijk en neem contact met ons op.

Wat is eigen risico?

Heel eenvoudig gesteld, als je een auto huurt en de auto raakt beschadigd of wordt gestolen, dan is het 'eigen risico' het bedrag dat je moet betalen bij een verzekeringsclaim.

Bij schade tijdens je rit is het eigen risico standaard per schadegeval € 350,-. Je hebt de optie om je eigen risico te verlagen tot € 75,- voor € 4,- per reservering. Voor oudere contracten geldt een eigen risico van € 225,-.

Op de Greenwheels website kun je dit eigen risico aanpassen. Dat doe je in je Account-omgeving via Mijn Profiel en Mijn abonnement.

Wat is het verschil tussen autodelen en autoverhuur?

Autoverhuur is net wat anders dan autodelen. We leggen het graag uit aan de hand van een aantal voorbeelden:

- Greenwheels kun je vinden op 1.850 locaties door heel Nederland. Er staat daarom vaak een auto bij jou in de buurt die je mee kunt nemen op welk moment jij dat maar wilt. Je hoeft dus niet eerst naar een autoverhuurbedrijf toe om daar een auto op te halen.

- Een deelauto van Greenwheels open je met de app of de OV-chipkaart. Er is geen sleuteloverdracht nodig. 

- Een Greenwheels auto is 24 uur per dag voor jou beschikbaar. Je zit niet vast aan openingstijden van een kantoor. Ook midden in de nacht kun je een Greenwheels auto reserveren en meenemen.

- Flexibele reservering: je kunt een auto al vanaf een kwartier reserveren en gebruiken.

- Brandstof inbegrepen. In iedere Greenwheelsauto ligt een tank- of laadpas. 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer hulp nodig?

24/7 bereikbaar 088 2100 100