Greenwheels perspagina


Hier kun je terecht voor informatie over Greenwheels, de contactgegevens van onze woordvoerders en het downloaden van een mediatoolkit.

Greenwheels nieuws

Nieuws

Locatie-update september 2023

Nieuws

Vier nieuwe deelauto's in Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel

Nieuws

Greenwheels weet Nederlanders te inspireren

Nieuws

Dit zijn de nieuwste deelauto-locaties

Nieuws

Nieuwe locaties in juli 2023

Nieuws

Al ruim 100 nieuwe locaties met een deelauto in 2023

Nieuws

Deelauto’s maken Hellevoetsluis leefbaarder

Nieuws

29 nieuwe locaties en nieuwe elektrische auto's

Nieuws

Het verschil tussen station-based en free-floating autodelen

Nieuws

Wijziging tarieven - juli 2023

Persbericht

Greenwheels doet verbrandingsmotor in de ban

 

Rotterdam, 22 juni 2022 – De deelauto’s van Greenwheels worden de komende 36 maanden versneld vervangen door elektrische modellen. Om ervoor te zorgen dat het Nederlandse deelautobedrijf in 2025 compleet CO2-neutraal draait, wordt het wagenpark in Nederland geëlektrificeerd. Greenwheels breidt ook verder uit, onder meer met auto's uit de volledig elektrische Volkswagen ID. Familie.

Het wagenpark van Greenwheels ondergaat de komende tijd een complete transformatie. De huidige rood-witte stadsauto's (Volkswagen up!), stationwagens (Volkswagen Golf Variant) en bestelwagens (Volkswagen Caddy) gaan uit het stadsbeeld verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen stekkerauto’s als de elektrische Volkswagen ID. modellen. “Greenwheels wil als aanjager van duurzame stadsmobiliteit blijven fungeren. Dit betekent dat we de lat voor onszelf hoog moeten leggen, bijvoorbeeld met het versneld elektrificeren van de Greenwheels vloot.”, zegt Andrew Berkhout, algemeen directeur Greenwheels.

 

Download hier het volledige persbericht (PDF)

Persbericht

Station-based autodelen nog nooit zo populair als in 2021

 

236 nieuwe Greenwheels-auto’s en 20% toename van aantal gebruikers

  • Bijna 2.300 Greenwheels-auto’s in Nederland
  • 24.500 ton CO2 bespaard door gebruik Greenwheels (gelijk aan CO2-compensatie door 1,2 miljoen bomen)
  • Naar schatting 2.596 particuliere auto’s van straat gehaald in 2021*
  • Twaalf nieuwe gemeenten toegevoegd, ook buiten de Randstad


Rotterdam, 17 januari 2022 – De deelauto’s van Greenwheels waren nog nooit zo populair als in 2021. Het bedrijf dat deelauto’s aanbiedt op vaste locaties door heel Nederland heeft inmiddels een vloot van bijna 2.300 auto’s. Met de toevoeging van twaalf nieuwe gemeenten in het afgelopen jaar zijn de deelauto’s nu in meer dan 135 plaatsen beschikbaar. Ook mocht het deelautobedrijf in het tweede coronajaar een flink aantal nieuwe gebruikers verwelkomen (+20%). Ook in 2022 blijft Greenwheels groeien. In het eerste kwartaal alleen al verwacht het deelautobedrijf ruim tachtig auto’s te plaatsen, waarvan een groot aantal elektrisch.


Download hier het volledige persbericht (PDF).

Contact met onze woordvoerders

 

We delen graag onze verhalen met journalisten. Wil je graag iemand van Greenwheels spreken of interviewen? We helpen je verder! Laat je contactgegevens achter en een woordvoerder neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

Al meer dan 25 jaar marktleider in autodelen

 

Greenwheels is pionier op het gebied van autodelen. Opgericht in 1995 met een duidelijke missie: steden leefbaarder maken. Door auto’s met elkaar te delen, houden we meer ruimte over op straat voor leuke dingen: groen en speelruimte bijvoorbeeld. Het Greenwheels effect is duidelijk. Er verdwijnen daadwerkelijk auto’s van de straat én gebruikers gaan slimmer om met mobiliteit. Voor iedere deelauto op straat verdwijnen er 11 van straat.

MEER OVER GREENWHEELS

Download hier de Greenwheels Mediakit

 

Met persafbeeldingen, reguliere afbeeldingen, boiler plate en het Greenwheels-logo. Staat er niet tussen wat je zoekt? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder.

Het Greenwheels-effect

 

De impact is groot én er is nog volop ruimte voor verbetering! Ongeveer 24 Greenwheels gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat. Zo ontstaat er ruimte voor leukere dingen op straat, is er minder uitstoot van CO2 en wordt er efficiënter met mobiliteit omgegaan door gebruikers. En er is ruimte voor uitbreiding! Er zijn namelijk nog genoeg steden waar impact gemaakt kan worden. Meer weten over het Greenwheels effect?

ALLES OVER HET GREENWHEELS EFFECT