Greenwheels perspagina


Hier kun je terecht voor informatie over Greenwheels, de contactgegevens van onze woordvoerders en het downloaden van een mediatoolkit.

Persbericht | Greenwheels, 25 jaar autodelen

 

21 september 2020, Rotterdam | 21.450 Auto’s minder op straat en een ruimtebesparing van 51 voetbalvelden, dat zijn resultaten van 25 jaar Greenwheels. Het Rotterdamse deelautobedrijf werd een kwart eeuw geleden opgericht om steden leefbaarder te maken door een meer efficiënt gebruik van de auto aan te bieden. Inmiddels staan er bijna 2700 deelauto’s door heel Nederland en blijft de vraag onverminderd stijgen.

 

Meer weten

Contact met onze woordvoerders

 

We delen graag onze verhalen met journalisten. Wil je graag iemand van Greenwheels spreken of interviewen? We helpen je verder! Laat je contactgegevens achter en een woordvoerder neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

Al 25 jaar marktleider in autodelen

 

Greenwheels is pionier op het gebied van autodelen. Opgericht in 1995 met een duidelijke missie: steden leefbaarder maken. Door auto’s met elkaar te delen, houden we meer ruimte over op straat voor leuke dingen: groen en speelruimte bijvoorbeeld. Het Greenwheels effect is duidelijk. Er verdwijnen daadwerkelijk auto’s van de straat én gebruikers gaan slimmer om met mobiliteit. Voor iedere deelauto op straat verdwijnen er 11 van straat.

Meer over Greenwheels

Download hier de Greenwheels Mediakit

 

Met persafbeeldingen, reguliere afbeeldingen, boilerplate en het Greenwheels logo. Staat er niet tussen wat je zoekt? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder.

Het Greenwheels effect

 

De impact is groot én er is nog volop ruimte voor verbetering! Ongeveer 24 Greenwheels gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat. Zo ontstaat er ruimte voor leukere dingen op straat, is er minder uitstoot van CO2 en wordt er efficiënter met mobiliteit omgegaan door gebruikers. En er is ruimte voor uitbreiding! Er zijn namelijk nog genoeg steden waar impact gemaakt kan worden. Meer weten over het Greenwheels effect?

Alles over het Greenwheels effect
Amersfoort

5 nieuwe auto’s maakt 51 deelauto’s in Amersfoort

Den Haag

40 nieuwe Haagse deelauto’s

Covid

Greenwheels & het Corona COVID-19 virus

Nieuws

Autodeelbedrijf viert 25-jarig jubileum

Nieuws

4 nieuwe elektrische deelauto’s op de Zuidas