Greenwheels perspagina


Hier kun je terecht voor informatie over Greenwheels, de contactgegevens van onze woordvoerders en het downloaden van een mediatoolkit.

Persbericht | 2000ste deelauto in Nederland geplaatst door Greenwheels in 2020

 

Rotterdam, 14 januari 2021 - Greenwheels plaatste in 2020 de tweeduizendste deelauto in Nederland en dat in het jaar dat het bedrijf ook het 25-jarig jubileum vierde. Een resultaat om trots op te zijn. Maar Greenwheels is nog lang niet uitgegroeid. De meeste Greenwheels deelauto’s zijn te vinden in Randstad, met Amsterdam als koploper. Maar het bedrijf werkt hard aan een opmars buiten het Randstedelijk gebied. Directeur Andrew Berkhout: “Onze belofte is een deelauto voor iedereen. Dus kijken we ook buiten de grote steden waar behoefte is aan deelauto’s.”

 

  • 313 nieuwe deelauto’s geplaatst in 2020
  • Flinke toename van aantal gebruikers in 2020: 35%
  • In totaal 2050 Greenwheels auto’s in Nederland
  • 14.7878 ton CO₂ bespaard door gebruik van Greenwheels (dit staat gelijk aan de CO₂ compensatie door 725.000 bomen)
  • 14 steden toegevoegd buiten de Randstad

Volledige persbericht (PDF)

 

Persbericht | Greenwheels, 25 jaar autodelen

 

21 september 2020, Rotterdam | 21.450 Auto’s minder op straat en een ruimtebesparing van 51 voetbalvelden, dat zijn resultaten van 25 jaar Greenwheels. Het Rotterdamse deelautobedrijf werd een kwart eeuw geleden opgericht om steden leefbaarder te maken door een meer efficiënt gebruik van de auto aan te bieden. Inmiddels staan er bijna 2700 deelauto’s door heel Nederland en blijft de vraag onverminderd stijgen.

 

Meer weten

Contact met onze woordvoerders

 

We delen graag onze verhalen met journalisten. Wil je graag iemand van Greenwheels spreken of interviewen? We helpen je verder! Laat je contactgegevens achter en een woordvoerder neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

Al 25 jaar marktleider in autodelen

 

Greenwheels is pionier op het gebied van autodelen. Opgericht in 1995 met een duidelijke missie: steden leefbaarder maken. Door auto’s met elkaar te delen, houden we meer ruimte over op straat voor leuke dingen: groen en speelruimte bijvoorbeeld. Het Greenwheels effect is duidelijk. Er verdwijnen daadwerkelijk auto’s van de straat én gebruikers gaan slimmer om met mobiliteit. Voor iedere deelauto op straat verdwijnen er 11 van straat.

Meer over Greenwheels

Download hier de Greenwheels Mediakit

 

Met persafbeeldingen, reguliere afbeeldingen, boilerplate en het Greenwheels logo. Staat er niet tussen wat je zoekt? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder.

Het Greenwheels effect

 

De impact is groot én er is nog volop ruimte voor verbetering! Ongeveer 24 Greenwheels gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat. Zo ontstaat er ruimte voor leukere dingen op straat, is er minder uitstoot van CO2 en wordt er efficiënter met mobiliteit omgegaan door gebruikers. En er is ruimte voor uitbreiding! Er zijn namelijk nog genoeg steden waar impact gemaakt kan worden. Meer weten over het Greenwheels effect?

Alles over het Greenwheels effect
Nieuws

28 nieuwe deelauto's geplaatst én een nieuwe gemeente

Covid-19

Informatie m.b.t. het coronavirus (COVID-19)

Nieuws

Nieuw bij Greenwheels: de Seat Mii electric

Inspiratie

Is autodelen goedkoper dan een eigen auto bezitten?

Inspiratie

Wat kost een eigen auto per maand?