Greenwheels Guide

Airborne Museum - Oosterbeek

 

In het Airborne Museum ‘Hartenstein’ draait het allemaal om één ding: de Slag om Arnhem tijdens WOII. Door middel van foto’s, video’s, teksten en een introductiefilm maak je een tijdreis naar september 1944. Maar in de Airborne Experience komt de geschiedenis pas echt tot leven: daarin landt je, na een vlucht in een glider, zelf op het slagveld en sta je ineens in de Arnhemse straten in de jaren ’40. Helaas blijkt het Duitse leger te sterk en moet je je terugtrekken… hoe loopt dit waargebeurde verhaal af?

 

Adres: Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek.

Bereikbaar per: auto, openbaar vervoer (bus 352 vanaf Arnhem Centraal of trein naar station Oosterbeek + 10 minuten wandelen).

Parkeren: Vlak naast het museum kun je gratis parkeren.

Geschikt voor: De vaste tentoonstelling is er vanaf 4+. De Airborne Experience is voor 8+. Kinderen t/m 12 jaar altijd onder begeleiding van een volwassene.

Openingstijden: zie hier.

 

Tickets boeken  ›

 

Tips van het Greenwheels-team:

  • Missie Hartenstein is een audiotour met speurtocht speciaal voor kinderen tot 12 jaar. Onder begeleiding van soldaat Tommy Atkins lossen kinderen puzzels en opdrachten op. Een toffe (gratis) manier om het museum te ontdekken.
  • Er is ook een speurtocht te koop (€ 1) in de museumshop, waarmee je op het terrein de sporen van de oorlog terug kunt vinden. Een mooie afsluiter voor een zonnige dag.


Combineer een bezoek aan dit museum met:

  • Waar ooit over Villa Hartenstein werd gesproken als herberg, zit er nu museumcafé ‘Het Rode Hert’ voor een hapje en een drankje. Geniet van de zon op het grote terras voor deze prachtige villa.

  • Het bezoekerscentrum bij de Rijnbrug (John Frostbrug), een dependance van het Airborne Museum, is dagelijks gratis te bezoeken (10-17u, Rijnkade 150, Arnhem).

Airborne Museum At Hartenstein Met Tank Fotograaf Daan Van Oort Greenwheels Museumweek