Greenwheels Guide

muZIEum - Nijmegen

 

Het muZIEum is “het ervaringsmuseum over zien en niet zien”. Je hebt hier de keuze uit de donkerbelevingen of een stadswandeling door Nijmegen… terwijl je helemaal niets ziet! Samen met een blinde of slechtziende gids ga je op pad. Ga bijvoorbeeld op “citytrip” in het pikkedonker. Hoe vind jij het om niets te zien? Wat gebeurt er met je andere zintuigen? Hoe los je praktische problemen op? Het muZIEum biedt een waardevolle en leerzame ervaring, waardoor je de wereld ineens met ándere ogen gaat zien.

 

Adres: Ziekerstraat 6B, Nijmegen.

Bereikbaar per: auto, OV (trein en bus).

Parkeren: parkeergarages Keizer Karel en Mariënburg zijn op loopafstand.

Geschikt voor: iedereen vanaf 8 jaar.

Openingstijden: zie hier.

 

Tickets boeken  ›

 

Tips van het Greenwheels-team:

  • Je kunt ook op ‘expeditie ribbelroute’: een stadswandeling in Nijmegen met behulp van virtual reality, onder leiding van een slechtziende gids (vanaf 13 jaar).
  • In het muZIEum café vind je heerlijke gebakjes.
  • Maar nog toffer: boek het belevenismenu als afsluiting van je dag in het muZIEum: geniet van vier heerlijke verrassingsgerechten in restaurant de Stadstuyn waarbij je zintuigen van groot belang zijn.


Combineer een bezoek aan dit museum met:

  • Het Citylab, gevestigd in muZIEum, bevat spelletjes waarbij je meedoet aan wetenschappelijk onderzoek. Leer onder andere hoe je een beslissing maakt. De experimenten zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Donders Instituut van de Radboud Universiteit.

  • Je hebt het niet van ons, maar aan de overkant van muZIEum zit Italiaanse ijssalon Vincenzo 😉 (ook vegan ijs).

  • In parkeergarage Mariënburg (P5) kun je je elektrische Greenwheels opladen.