Greenwheels Guide

Singer Museum - Laren

 

De vaste collectie van het Singer museum is ooit begonnen met de privéverzameling van het echtpaar William en Anna Singer. Je vindt er onder meer werken van Walter Griffin, Martin Borgord, Henri Le Sidaner en Jacob en Willem Dooijewaard. Inmiddels is de collectie verder uitgebreid, onder meer dankzij schenkingen. De stijl is modern, denk neo-impressionisme en expressionisme, en toont o.a. werken van grote namen als Charley Toorop en Jozef Israels. Ook de tijdelijke tentoonstellingen worden hooggewaardeerd.

 

Adres: Oude Drift 1, Laren.

Bereikbaar per: auto en OV (vanaf treinstation Naarden-Bussum bus 109).

Parkeren: Op de parkeerplaats aan de Hein Keverweg en rondom het museum zijn er 300 gratis parkeerplaatsen.

Geschikt voor: alle leeftijden, kinderen onder de 12 jaar uitsluitend met een volwassene. Een tijdslot reserveren is noodzakelijk.

Openingstijden: zie hier.

 

Tickets boeken  ›

 

Tips van het Greenwheels-team:

  • Het is feest in Singer Laren. Op 8 maart opende Prinses Beatrix de nieuwe museumvleugel en de tentoonstelling 'Sluijters en de modernen' met daarin de door Els Blokker geschonken Collectie Nardinc. Uitbundige voorstellingen geschilderd vanuit het gevoel van kunstenaars als Jan Sluijters, Leo Gestel en Kees van Dongen schitteren in de feestelijke openingstentoonstelling. Het schilderplezier spat van de doeken!

  • Download voor het bezoek de gratis museumtour op je smartphone. Denk eraan om oortjes mee te nemen. Dankzij deze audiotour heb je zo een persoonlijke rondleiding.
  • Rijd met één van onze elektrische auto’s naar dit museum voor een stiller en rustig dagje weg. De parkeerplaats heeft een laadpaal voor twee elektrische auto's.


Combineer een bezoek aan dit museum met:

  • Bezoek het museum in de ochtend, geniet aansluitend van de lunch in het Singer Café, wandel door de beeldentuin met de audio-tuintour (ontworpen door wereldberoemde landschapsarchitect Piet Oudolf) in de middag, gevolgd door een diner in de buurt en een theaterbezoek, opnieuw in Singer Laren, in de avond!

  • De museumshop is het aanbevelen waard voor liefhebbers van moderne kunst.

Speciaal taartje Museumweek Greenwheels Singer Laren Museum gebak