7 duurzame uitjes in het voorjaar

 

Het voorjaar staat voor de deur. Dat is hét moment om – al dan niet samen met je (klein)kinderen – uit je winterslaap te komen en erop uit te gaan. Bij Greenwheels tippen we allerlei toffe én duurzame uitjes. Dat doen we via onze nieuwsbrief en op Instagram, maar ook met onze blog. Hierbij zeven groene uitstapjes voor het voorjaar én de voorjaarsvakantie.

 

1 - Duurzame kinderboerderij

Zeg je voorjaar, dan zeg je: jonge dieren. Zo’n 100 kinderboerderijen in Nederland hebben het predicaat ‘Duurzame kinderboerderij’. Waar de slaapplekken gemaakt zijn van FSC-hout of bamboe, er fair trade koffie geschonken wordt, waar zonnepanelen liggen en bijvoorbeeld een regenwateropslag staat. Enkele tips:

Tip: veel duurzame kinderboerderijen zijn ook inzamelpunten voor batterijen, kleine elektrische apparaten en/of gebruikt vloeibaar frituurvet om te recyclen.

 

2 – Je smaak achterna

Zin in iets te knabbelen terwijl je cultuur snuift? Met de Vegan Food Tour Utrecht ontdek je de smakelijkste (vegan, jaja) hotspots van de Domstad. De tour duurt zo'n 3,5 uur en komt uit op een wandeling van bijna 6 kilometer. De tour is voor het weekend te boeken, maar doordeweeks zijn er ook mogelijkheden voor groepen vanaf acht personen. Je begint op het Domplein in hartje stad, waar je het duurzaamst naartoe reist met de trein of ander OV.

 

3 – Fashion zonder fast

Fashion for Good Museum is een ‘anders dan anders’ museum: een interactieve plek over de toekomst van mode. Waar kleding vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en wat er nodig is om de industrie positief te veranderen, je leert het op unieke wijze in het centrum van Amsterdam. 

 

4 - Even geduld a.u.b.

Even bijkomen? Dat kan met één van de geplande stiltewandelingen van Staatsbosbeheer. Het kan op zaterdag 9 maart, zaterdag 13 april en zaterdag 11 mei (starttijd 10.30 uur) in de Schoorlse Duinen. Reis er duurzaam naartoe door per trein naar Alkmaar te reizen en daar de Greenwheels te pakken.

 

5 – Meer voor de Mini’s

Ook (juist!) kinderen kunnen op jonge leeftijd al veel leren van de natuur. Geheel op speelse wijze, natuurlijk. Go wild met de Kinderstruintocht rondom Slot Loevestein (Bommelerwaard, 1 april). Reserveer onze Variant stationwagen en neem extra vriendjes mee.

High tea buiten in de zomer

6 – Voorjaars high tea

Dé manier om het voorjaar in te luiden? Een high tea. Maak ‘m extra duurzaam door te kiezen voor een vega of vegan versie: de meeste restaurants geven hier graag gehoor aan. Geef dat wel even aan bij je reservering. Zoek je een leuk adresje? Wij tippen Aan Zee in Oostvoorne (Zuid-Holland) of De Kas van Kaat in Zwolle.

 

7 – ‘Andersom’ winkelen

Niet zo spannend, maar wel fijn: de voorjaarsschoonmaak. Plan ‘m in en maak je huis weer fris en opgeruimd. Heb je dingen over waar jij niet meer blij van wordt, maar die nog in goede staat zijn? Breng een bezoekje aan de kringloop of doneer je overbodige spullen via de Weggeefwinkel.

 

Deel jouw tips!

Dit waren onze tips voor het voorjaar en de voorjaarsvakantie. Heb jij leuke uitjes gespot of een duurzaam dagje weg gepland? Laat het ons weten via Instagram, Facebook of X.

Uit die winterdip en lekker op pad!

Tijd voor wat leuks! Plan je volgende rit direct.