De Drive-In Bioscoop Aftermovie

Op 30 september en 1 oktober organiseerden we de allereerste en allergrootste deelauto Drive-In van Nederland. Zo'n 200 auto's en 400 mensen waren erbij!

Het zit erop...

 

Het idee: een van oorsprong Amerikaans concept, maar dan met de Rotterdamse skyline op de achtergrond én deelauto's. We sloegen de handen ineen met twee Rotterdamse organisaties: Pleinbioscoop en ss Rotterdam. Ons driedaagse evenement werd een unieke avond uit. En ook nog eens volledig coronaproof: wel samen, maar ieder in de veilige bubbel van hun eigen deelauto. 

 

Maar helaas. De allereerste deelauto Drive-In Bioscoop van Nederland zit erop. Wat was het een fantastisch evenement! Wij zijn nog volop aan het nagenieten en 'gelukkig hebben we de foto's nog'. Dat niet alleen: ook een te gekke aftermovie:

Samen en toch apart

Iedere avond vanaf half acht druppelden de eerste auto’s binnen. Steevast een uur later was het terrein gevuld en stonden alle deelauto’s op hun plek. Zo'n 50 auto's op de woensdag (special VIP-avond) en donderdag en ruim 100 op vrijdagavond. In totaal bezochten zo'n 400 mensen de allereerste deelauto Drive-In van Nederland. Elke auto werd een gezellig plekje op zich en alle rode auto’s bij elkaar naast het historische stoomschip vol lampjes: het was een fantastisch gezicht. 

Movie start

Onder het genot van de bioscoopsnack bij uitstek startte vervolgens de filmavond met een welkom door Greenwheels-directeur Andrew Berkhout, vol in beeld op het grote scherm. Hij bedankte de gasten die naar het event gekomen waren met: "We zetten onze deelauto’s hiermee in de spotlight en hebben weer mensen kennis laten maken met deelvervoer. Hoe meer mensen kiezen voor een deelauto, hoe schoner de lucht en hoe minder CO2-uitstoot."

Lachen en toeteren

In elke auto kwamen dekens en kussens te voorschijn. Hier en daar zag je de groene popcornbakjes oplichten in het schijnsel van de film Little Miss Sunshine. Een gekke, grappige en ontroerende roadtrip movie. Dat de avond beviel, bleek wel uit het toeter-applaus wat aan het eind van iedere avond volop klonk.

#GreenwheelsDriveIn

Tag ons en win € 50,- rijtegoed!

Heb je tijdens het event ook zo'n toffe foto gemaakt? De maker van de leukste, grappigste, mooiste; kortom BESTE foto maakt kans om € 50,- Greenwheels rijtegoed te winnen. Meedoen kan nog tot 6 oktober, 12:00 uur. Post jouw allerbeste foto op Instagram en tag ons: @greenwheels_nl mét de hashtag #GreenwheelsDriveIn.

Blijf op de hoogte!

 

We organiseren vaker speciale (win)acties voor onze Greenwheels-rijders. We informeren je hierover via onze nieuwspagina, social media en nieuwsbrief. Je bepaalt zelf of je deze ontvangt onder de knop 'communicatie' in je account.