Alles voor jouw gemeente

Autodeelbeleid en uitdagingen

 

Autodelen is een vorm van deelmobiliteit dat steeds populairder wordt. In 2023 groeide het aantal Greenwheels gebruikers met maar liefst 54%. Start 2024 beschikken we over ruim 2.700 deelauto’s in 190 gemeenten door heel Nederland. Steeds meer beleidsmakers hebben dan ook belangstelling voor wat wij doen.

 

Op deze pagina vind je meer informatie over Greenwheels, alles wat er komt kijken bij het autodeelbeleid en uitdagingen die op gemeenten, gebruikers en aanbieders afkomen zoals gebiedsontwikkeling en elektrificatie.

Doeltreffend autodeelbeleid

Krijg een eerste indruk van Greenwheels, wat de deelauto voor buurten kan doen en welk lokaal autodeelbeleid goed werkt om het gebruik van deelauto's te stimuleren.

Rol van deelauto's bij gebiedsontwikkeling

Wij worden regelmatig benaderd over de rol die deelauto's kunnen spelen in 'de wijk van de toekomst'. Bekijk wat autodelen kan betekenen voor nieuwbouwwijken.

Transitie naar elektrische deelauto's

Elektrisch autodelen plaatst gebruikers, gemeenten en Greenwheels voor uitdagingen. Bekijk onze aanbevelingen en waarom wij bewust kiezen voor auto's met een vaste parkeerplek.

 

Wil je met ons in contact komen?

Met meer dan 25 jaar ervaring in autodelen weten wij hoe deelauto's effectief ingezet kunnen worden in jouw gemeente. Zo verdwijnen er privéauto's van straat en is er meer ruimte voor speelplekken, groen en woonruimte. Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen.