Aangenaam: maak kennis met de CITIGOe!

 

We hebben dit jaar al ruim 100 nieuwe deelauto’s geplaatst in Nederland – en dat is op zich al reden voor een feestje, maar de nieuwste auto in de vloot steelt helemaal de show. Het is de Skoda CITIGOe, een compacte, elektrische stadsauto met een actieradius van meer dan 250 kilometer. De eerste exemplaren zijn inmiddels onderweg naar Den Haag en Utrecht.

 

De CITIGOe is een vijfdeurs hatchback die gemaakt is voor het leven in en rondom de stad. Hij is 100% elektrisch en schakelen is niet nodig, want het is een automaat. Er kunnen met gemak vier personen mee en de laadruimte is groot te noemen voor een auto uit deze klasse. De CITIGOe heeft een kofferbakinhoud van 251 L, vergelijkbaar met de Up!

Witte Skoda CITIGOe Greenwheels op de weg bedrijventerrein

Lekker groen toeren

Een ander groot voordeel is zijn ruime actieradius. Hij meet een gemiddeld stroomverbruik van 12,8 kWh per 100 km en heeft een actieradius van 260 km. Omdat dit een 100% elektrische auto is, is de CO2-uitstoot 0. Mede daardoor heeft de auto energielabel A. Dat is nog eens duurzaam rijden!

Snellaad-optie

 

Met een elektrische auto hoef je uiteraard niet naar de pomp voor een paar liter benzine. De CITIGOe is het snelst weer opgeladen via een snellader. In de auto zit het Combined Charging System (CCS), het meest gebruikte snellaadssysteem van Nederland, waarmee je de auto onderweg ook snel weer opgeladen hebt. In ongeveer 50 minuten is de accu bij een snellader opgeladen tot 80%.

 

Eerste stop: Den Haag en Utrecht

 

De eerste CITIGOe’s zijn onderweg naar Den Haag, waar ze een plekje zullen vinden in de Haagse binnenstad. Alle auto's hebben daar een vaste plek met een laadpaal. Je vindt ze op de volgende locaties:

 

  • Bazarstraat 3 (Zeeheldenkwartier)
  • Van de Spiegelstraat 12 (Zeeheldenkwartier)
  • Van Diemenstraat 132 (Zeeheldenkwartier/Koningsplein)
  • Hemsterhuisstraat 231 (Zeeheldenkwartier)
  • Sweelinckplein 46 (Duinoord)
  • Irisplein (Bloemenbuurt West/Segbroek)
  • Hoek Schouwburgstraat (Voorhout)

Ook in Utrecht plaatsen we de CITIGOe en wel op de Van Asch van Wijcksstraat 1. Dit jaar plaatsen we meer elektrische deelauto’s in Nederland, om het autodeelgebruik zo nog duurzamer te maken.

 

Benieuwd welke autotypen je nog meer kunt huren bij Greenwheels? Check hier al onze auto's

Op zoek naar de Greenwheels-deelauto bij jou in de buurt?

Er staan er ruim 2.150 op veel verschillende plekken in Nederland. Filter op 'elektrisch' in het uitklapmenu als je een e-auto wilt reserveren.