Hi Greenwheels-rijders,


Ik heb besloten om Greenwheels per 1 november te verlaten. Dit doe ik met gezonde spanning, maar met het volste vertrouwen in mijn collega’s en opvolger Michiel Cuppen. Hij begint op 1 november in Rotterdam en dan neem ik definitief afscheid van deze "Greenwheels-rit".


Mijn Greenwheels-rit was een ongelooflijke trip van negen jaar. Waarin ik samen met jou als rijder en alle Greenwheels-collega’s met hart en ziel heb gewerkt om onze steden leefbaarder te maken en auto's van straat te halen. Ik kijk met veel voldoening terug op de behaalde resultaten en reis. In december 2014 kreeg ik de eer om het stokje over te nemen van onze gewaardeerde oprichters Jan en Gijs. In de maanden daarna introduceerden we een volledige nieuwe Volkswagen-vloot en de slogan "een auto voor iedereen". Een missie - een auto toegankelijk voor iedereen die een auto nodig heeft - zodat we relevanter werden voor meer mensen in verschillende situaties. Met een geheel nieuwe app, nieuwe vloot, flexibele prijzen en de introductie van langer weg-pakketten kregen we meer momentum dan ooit tevoren. Het moment waarop we deze vernieuwingen lanceerden en het enthousiasme dat we daarop zagen, was gewoonweg fantastisch.


Greenwheels is al 28 jaar niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld en heeft als doel ons land steeds een beetje mooier te maken. Hoewel we nog lang niet klaar zijn, ben ik ongelooflijk trots op wat we tot nu toe hebben bereikt. Het aantal Greenwheels-rijders is in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, zowel zakelijk als particulier. Het toont aan dat steeds meer Nederlanders hun mobiliteitsgedrag bewust aanpassen, auto's laten staan of er vanaf zien er één te kopen. Voor elke Greenwheels-auto met een vaste parkeerplaats verdwijnen gemiddeld 11 privéauto's van de straat! We dragen met z’n allen bewezen bij aan het vrijmaken van ruimte voor leukere en groenere zaken dan stilstaande auto’s. En dat we onze groei nog steeds financieel duurzaam weten voort te zetten, bewijst dat we nog vele jaren kunnen werken aan ons doel.

 

Afscheid Andrew Berkhout Greenwheels - Andrew stopt per 31 oktober 2023 als CEO van het deelautobedrijf

De impact die we samen maken is alleen maar groter met de komst van elektrische deelauto’s. Deze overgang naar elektrische voertuigen was en is niet zonder uitdagingen. Maar van de moeite die het kostte om de eerste elektrische auto's geplaatst te krijgen bij gemeenten naar de wens van diezelfde gemeenten om versneld over te gaan, is inspirerend om te zien. Er is nog een hoop werk te verzetten om dit op een duurzame manier te realiseren, maar dat gaat lukken.

Hoewel ik Greenwheels verlaat, zal ik deze unieke organisatie altijd vanaf de zijlijn blijven volgen. Onze missie om steden te transformeren en bij te dragen aan duurzame straten, buurten en plaatsen is relevanter dan ooit.


Het was een rit om nooit te vergeten. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om te werken met zulke betrokken gebruikers en toegewijde collega’s. Jullie passie en gedrevenheid zijn werkelijk aanstekelijk! Hartelijk bedankt voor de kilometers en feedback.


Fijne reis en rij veilig,


Andrew Berkhout