Deelauto’s van Greenwheels nu te vinden op 150 NS-stations

150ste deelauto-locatie op P+R groots gevierd op station Amersfoort Centraal

 

PERSBERICHT - Vandaag viert Greenwheels, in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen (NS), de 150ste P+R deelauto-locatie op station Amersfoort Centraal. Deze feestelijke mijlpaal benadrukt niet alleen de groei van het netwerk, maar ook de verbintenis van het autodeelbedrijf met de NS om duurzame mobiliteit te bevorderen. Greenwheels voegde in het afgelopen kwartaal op meer dan twintig treinstations, waaronder Gilze-Rijen, Ommen en Enkhuizen, een deelauto toe aan de P+R.

 

Al sinds 1997 zijn er deelauto’s op treinstations te vinden. Cijfers tonen aan dat het gebruik van de Greenwheels-auto’s bij treinstations de afgelopen tijd opmerkelijk gestegen is. Het gebruik van deze auto’s ligt inmiddels 20% boven het Nederlands gemiddelde van vijf uur per dag*. Het toont aan dat veel reizigers de overstap van trein naar deelauto weten te vinden en waarderen.

 

Autodelen onderdeel van een duurzame vervoersmix
De combinatie van treinreizen en autodelen brengt meer dan alleen gemak. Uit onderzoek is gebleken dat één Greenwheels-deelauto ervoor zorgt dat er gemiddeld veertien stilstaande auto’s van straat verdwijnen. Het totaal aantal Greenwheels-auto’s levert zo in potentie 810.000 m2 (156 voetbalvelden) aan ruimte op**.  Marise Bezema, Manager Services NS Stations, zegt over de trein en deelauto-combinatie: “Reizigers kiezen er steeds vaker voor om op een duurzame manier van deur tot deur te reizen. Als NS willen wij de reiziger deze mogelijkheid bieden: naast de bekende OV-fiets, zien wij ook dat de deelauto steeds populairder wordt. Door het gebruik van de deelauto kunnen reizigers het laatste stukje van hun reis maken, daar waar wij met de trein niet kunnen komen’’. 

 

Partnerschap met groen effect
Michiel Cuppen, CEO van Greenwheels, benadrukt het belang van de connectie met de Nederlandse Spoorwegen: "Deze jarenlange samenwerking met de NS heeft geleid tot dit feestelijke moment. Dat is goed nieuws voor alle reizigers. De recente uitbreiding maakt een drempelloze overstap van trein op deelauto voor het laatste stukje van hun reis voor nog meer mensen mogelijk."

 

Feestelijke sleuteloverdracht
Op 14 februari vieren Greenwheels en NS de 150ste Greenwheels-deelautolocatie met een ‘sleuteloverdracht’ op NS-station Amersfoort Centraal van Michiel Cuppen aan Marise Bezema. Reizigers worden gewezen op deze feestelijke mijlpaal met hartverwarmende drankjes en chocolade.

 

Korting op de deelauto
Om treinreizigers en bewoners uit de buurt de deelauto’s van P+R NS-stations door heel Nederland te kunnen laten ervaren, biedt het autodeelbedrijf de mogelijkheid aan tot het reserveren van de deelauto’s bij alle NS-stations met 10% korting in van 14 t/m 21 februari. Ook kunnen reizigers kennismaken met de deelauto met € 20 rijtegoed als welkomstkorting via Greenwheels.nl/150.*Gebruikersonderzoek Greenwheels 2023.
**Bron: Onderzoek verkeersbureau Goudappel november 2023.