Greenwheels deelauto's bij station Den Helder

Deelauto’s van Greenwheels

vanaf nu ook bij Mobipunten

Inwoners in de gemeenten Hollands Kroon, Den Helder en Schagen wisselen vanaf nu nog makkelijker tussen deelvervoer en openbaar vervoer. Met zeven deelauto’s van Greenwheels wordt het aanbod op de zogeheten Mobipunten verder uitgebreid. Hiermee gaat Greenwheels een nieuwe samenwerking aan met Mobipunten B.V. De eerste auto’s zijn inmiddels geplaatst.

Het aanbod op de Mobipunten is een samenwerking tussen de gemeente, Mobipunten B.V. en Greenwheels. Het gezamenlijke doel is de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en dorpen in de regio te vergroten. Een verzamelpunt biedt verschillende vormen van deelvervoer en is te vinden in de buurt van openbaar vervoer. Naast deelfietsen kunnen reizigers nu ook gebruikmaken van de deelauto’s van Greenwheels.

 

‘Meedoen aan deelcultuur’

Met deze samenwerking breidt Greenwheels het aanbod in Nederland verder uit. De bekende rode auto’s staan op een vaste locatie naast de herkenbare Mobipuntzuil. Greenwheels heeft al sinds 1995 de ambitie om de leefbaarheid in steden en dorpen te vergroten en de parkeerdruk te verlagen. Bovendien zijn de deelauto’s een uitkomst in gebieden waar het openbaar vervoer beperkt is. De samenwerking met Mobipunten B.V. is dan ook een logische vervolgstap. Greenwheels-directeur Andrew Berkhout: “Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten om steden leefbaarder te maken. Dat maken we waar door onze deelauto’s te plaatsen in nieuwe gebieden waar vraag is en Nederlanders nog meer te stimuleren mee te doen aan de deelcultuur. De samenwerking met Mobipunten B.V. is weer een mooie stap binnen onze ambitie. Ik ben trots dat inwoners in Noord-Holland nu ook gebruik kunnen gaan maken van de voordelen van deelvervoer. We denken graag mee met de gemeenten en provincies over de mobiliteit van de toekomst, dat geldt natuurlijk ook voor Noord-Holland.”


Laagdrempelig

Mobipunten B.V. kent zijn oprichting in 2017 en in 2020 werden de eerste Nederlandse Mobipunten geopend in Noord-Holland. Een Mobipunt maakt het laagdrempelig om eens een deelauto of -fiets te proberen en makkelijk over te stappen op openbaar vervoer. Mobipunten B.V. directeur Maurice van der Meché is verheugd met de toetreding van de bekende rode deelauto’s van Greenwheels bij de Mobipunten in Den Helder (station CS en Zuid), Anna Paulowna (station en Burgemeester Mijnlieffstraat) en binnenkort bij de nieuwe Mobipunten Wieringerwerf Centrum en Schagen Station: “Met deze landelijke speler geven we met alle andere aangesloten (deel)mobiliteitsaanbieders bij de Mobipunten steeds beter een antwoord op de uitdaging om een landelijk gebied bereikbaar te houden. Gezamenlijk hebben we de ambitie uitgesproken om verder uit te breiden en zo snel als mogelijk de deelauto’s te elektrificeren.”