Drie deelauto's erbij voor Huizen

 

PERSBERICHT

 

Rotterdam, 11 december 2023 – Huizen verwelkomt drie nieuwe Greenwheels-deelauto’s. De eerder geplaatste auto was dusdanig populair dat Greenwheels vanaf heden drie extra deelauto’s aanbiedt. Deelauto’s dragen niet alleen bij aan de bereikbaarheid van Huizen en de regio, maar zorgen ook voor meer ruimte op straat voor bijvoorbeeld recreatie. De plaatsing van één Greenwheels-deelauto zorgt bewezen voor gemiddeld 14 minder privéauto’s op straat.

 

Leefbare buurt

“Autodelen maakt de inwoners van Huizen mobieler én het draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt. De auto in Huizen was zo populair dat we besloten hebben er in één keer drie bij te plaatsen,” aldus Michiel Cuppen, directeur van Greenwheels. De vier deelauto’s in de gemeente zorgen in potentie voor een vermindering van ruim 56 privéauto’s. Cuppen: "Per station-based deelauto (deelauto met een vaste plek) komt er 300 m² aan ruimte vrij. Voor Huizen betekent dit dat er 1.200m² meer ruimte is voor bijvoorbeeld woningen en speelplekken,”*. Het streven van het autodeelbedrijf is om het aantal privéauto’s in de openbare ruimte te verminderen.

 

Greenwheels deelauto Utrecht Ochtend ochtendzon woonwijk

Drie nieuwe deelauto’s

Met de plaatsing van de drie nieuwe deelauto’s komt het totale aanbod in Huizen op vier. De drie nieuwe deelauto’s in Huizen komen te staan aan de Onderwei, de parkeerplaats van de Naarderstraat en de Bovenmaatweg en zijn alle drie van het type Volkswagen Up!. In de gemeente staat al één auto aan de Huizermaatweg.

Reserveren en rijden 

Bewoners die van de auto’s gebruik willen maken kunnen zich aanmelden via de Greenwheels website of app. Greenwheels biedt gebruikers het gemak van een eigen auto, zonder de lasten. Een auto reserveer je via de app, ver van tevoren of vlak voor vertrek. Je betaalt alleen voor de tijd en het aantal kilometers dat je gebruik maakt van de deelauto. Alle ritten zijn verzekerd en inclusief brandstof en wegenbelasting. Ook is er altijd 24/7 (pech)hulp.

 

Voor meer informatie over de plaatsing in Huizen, neem contact op met onze woordvoerder. Er zijn diverse afbeeldingen rechtenvrij beschikbaar voor bij dit bericht.

 

*Bron: Onderzoek verkeerskundig adviesbureau Goudappel november 2023.