Waddinxveen is drie Greenwheels deelauto's rijker

Persbericht gemeente Waddinxveen, 11 oktober 2023

 

Vanaf begin oktober zijn er in Waddinxveen drie nieuwe Greenwheels deelauto’s beschikbaar voor inwoners en bezoekers. Deze auto’s staan op handige plekken verspreid in de gemeente. De deelauto’s zorgen niet alleen voor makkelijker reizen in en naar Waddinxveen, maar ook voor meer vrije ruimte op straat. Ongeveer 24 Greenwheels-gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld elf privéauto’s minder.

 

Wens voor deelauto’s komt uit

Steeds meer gemeenten breiden hun mogelijkheden uit op het gebied van openbaar vervoer. Met deze nieuwe deelauto’s komt niet alleen een wens van het college uit, maar is ook geluisterd naar wat inwoners willen. Wethouder Femke Vleij (verkeer en vervoer) is enthousiast:

“We begonnen met het idee van één deelauto, maar het zijn er uiteindelijk maar liefst drie geworden. Dat is niet alleen goed voor het milieu en mobiliteit, maar ook een aanvulling voor Waddinxveen als groeiende gemeente.”

Reserveren en rijden op drie handige plekken

De deelauto’s zijn sinds begin oktober te vinden op drie centrale locaties: bij Station Waddinxveen (aan het Spoorpad), bij Station Triangel (op de Kiss & Ride plaats) en aan de Zuidplaslaan (bij het winkelcentrum Zuidplas). Deze plekken zijn goed bereikbaar voor veel inwoners en bezoekers. Bij het kiezen van de vaste parkeerplekken is gekeken naar een goede verdeling over Waddinxveen, zichtbaarheid en gemakkelijke vindbaarheid van de deelauto’s. Autodeelbedrijf Greenwheels heeft aangegeven dat deze locaties veel potentie hebben, gebaseerd op hun ervaring en marktonderzoek.

 

Duurzaam en betaalbaar rijden met een deelauto

Greenwheels biedt gebruikers het gemak van een eigen auto, zonder de bijkomende kosten. Als je minder dan 12.000 kilometer per jaar rijdt, of als je niet de vaste lasten van een auto wilt, dan is autodelen een goede optie. Het is vaak goedkoper, makkelijker en ook nog eens beter voor het milieu. Iedereen die van de deelauto’s gebruik wil maken kan zich aanmelden via de Greenwheels website of app. Een auto reserveer je digitaal, ver van tevoren of vlak voor vertrek. Betaling is alleen voor de tijd dat je de auto gebruikt en het aantal gereden kilometers. Alle ritten zijn inclusief brandstof, verzekering en wegenbelasting. Bovendien is er altijd 24/7 (pech)hulp beschikbaar.

 

Foto onder: Wethouder Femke Vleij bij de nieuwe deelauto-locatie Spoorpad - ©️ Gemeente Waddinxveen

Wethouder Mobiliteit Marco Peters van gemeente Heerlen bij de nieuwe deelauto