Eropuit in de lente

 

Het is vroeger licht, de krokussen staan in bloei en de zon laat zich vaker zien: het is lente! Tijd om op stap te gaan en te genieten van voorjaarsbloeiers en warmere temperaturen. Heb je ook zin in een dagje uit in het voorjaar? We tippen 5 ideeën voor leuke activiteiten voor het dit seizoen.


Na de donkere en soms toch best lange winter is het ook fijn om uit te kijken naar het voorjaar. Met een dagje weg in de lente ontdek je hoe de natuur ontwaakt uit z’n winterslaap, zie je de bomen uitlopen en kun je – leuk voor het hele gezin - jonge dieren spotten in de weilanden. Een lijstje met onze favoriete voorjaarsuitjes voor maart en april:

1 - Nieuwe wandelroute


Er zijn veel wandelroutes in Nederland die juist in het voorjaar de moeite waard zijn. Denk aan een stukje door de Betuwe met de uitlopende fruitbomen of juist langs de uiterwaarden met haar lammetjes en jonge geitjes. Probeer eens een NS wandeling van station naar station of huur een Greenwheels-auto om naar een bestemming te rijden die niet met het OV te bereiken is.

Greenwheels mieten ein Auto-Picknick außerhalb des Mutter Kind Urlaubs

2 - Picknicken

Laat de weersvoorspelling voor het weekend alleen maar zon en 15+ graden zien? Pak dan een picknickkleed, vul een mand met lekkers en ga erop uit! Ga je met het gezin op pad? Neem dan ook een bal, bellenblaas, badmintonsetje of vlieger mee.

3 - Vogelgebieden ontdekken

 

De Vogelbescherming heeft de app VogelVinder waarmee je grote en kleine vogelgebieden en de vogelsoorten van het seizoen kunt ontdekken. Pak de trein, deelauto, fiets of benenwagen en trek als een ware trekvogel naar de Biesbosch (NB) voor de zeearend of naar het Landje van Geijsel (NH) voor de grutto's. Je wordt een echte pro-spotter door de meest geziene gasten te ‘verzamelen’ in je online logboek. Leuk voor grote en kleine vogelvrienden.

 

Greenwheels voorjaar tuinieren plant

4 - Tuin opfrissen

Zin om je tuin of balkon op te fleuren? Plan een dagje tuincentrum! Wil je voorjaarsbloeiers ophalen met een Greenwheels auto? Toptip: neem een zeiltje of oude dekbedhoes mee om de auto te beschermen tegen rondslingerende tuinaarde. En heb je nieuw (of tweedehands, wel zo duurzaam!) tuinmeubilair op het oog? Die haal je gemakkelijk op met één van onze Volkswagen Caddy's.


5 - Natuurspeelplek


Verspreid over Nederland vind je verschillende natuurspeelplekken in bossen, op de heide en in de duinen. Het is hét lente-uitje voor de kids om lekker te ravotten en de natuur te ontdekken. De locaties staan vermeld op de website van Natuurmonumenten, maar je kunt natuurlijk ook even googelen op een speelbos of natuurspeelplaats bij jou in de buurt.

Icoon Greenwheels Zon Wolk Weer

Weersverwachting bij reserveren

In het voorjaar kan het weer nogal wispelturig zijn. Maar of er nu regen, wind of zonneschijn is, met onze deelauto’s kun je veilig en gemakkelijk op pad. Iedere Greenwheels-auto voorzien van een ijskrabber, voor die ochtenden dat het toch nog erg koud is. Maar ook als het al erg warm is, kun je hem prima huren: al onze deelauto’s hebben gewoon airco.

 

Om het nog makkelijker te maken, hebben we recent aan de reserveringsbevestiging de weersverwachting toegevoegd. Specifiek voor de dag dat je de auto hebt geboekt. Zo weet je of je een paraplu moet meenemen of juist je zonnebril!

 

Laat je lentekriebels de vrije loop!

Kom in beweging en ga op pad. Er staan ruim 2.000 Greenwheels deelauto's voor je klaar en om de hoek. En tuurlijk, je mag ook met de trein of fiets, vinden we helemaal niet erg.