Man loopt naar elektrische deelauto van Greenwheels

Forse toename gebruik Greenwheels-deelauto’s door zzp’ers

 

Aanbieder deelauto’s breidt aanbod voor ondernemers uit

Het aantal zzp’ers dat gebruikmaakt van Greenwheels-deelauto’s is de laatste drie jaar fors toegenomen. In 2021 was een stijging van 75% te zien ten opzichte van een jaar eerder. Deze stijging zet in 2022 door: voor de eerste helft van het jaar is een ruime verdubbeling te zien van het aantal zelfstandig ondernemers die kiezen voor Greenwheels. Daarom heeft Greenwheels besloten het aanbod voor ondernemers verder uit te breiden. Vanaf 1 augustus zijn meer opties mogelijk voor zzp’ers en kleine tot grote bedrijven, zoals meer flexibiliteit in de reservering en het gebruik van de auto. Op deze manier speelt Greenwheels nog beter in op het gebruik door de zakelijke markt.

“De deelauto’s van Greenwheels zijn er voor iedereen, dus ook voor de zakelijke markt”, zegt Andrew Berkhout, directeur van Greenwheels. “Vanwege de forse toename is bewust voor speciale opties voor zzp’ers gekozen.” Op dit moment zijn er bijna duizend zzp’ers en freelancers die af en toe rijden in een deelauto. Meer dan 2.000 bedrijven reserveren regelmatig een van de 2.400 deelauto's van Greenwheels.

 

‘Interessanter voor zakelijke gebruikers

De zakelijke klant van Greenwheels kan vanaf 1 augustus kiezen uit vijf mogelijkheden: Zzp Go en Zzp Pro, Zakelijk Go en Zakelijk Pro en Corporate. Hiermee verdwijnen de drie opties Soms, Regelmatig en Vaak voor zakelijke gebruikers. Deze aanpassingen voert Greenwheels in naar aanleiding van eigen onderzoek naar het gebruik van deelauto’s onder zakelijke gebruikers. Het sluit nog beter aan op hoe de huidige gebruikers de deelauto’s inzetten. Zo wil Greenwheels het aanbod voor nog meer bedrijven interessant te maken.


Zzp’ers

“Zzp’ers reserveren de deelauto’s vaak op een particulier account, omdat het bestaande zakelijke aanbod nog niet volledig geschikt is voor hen", stelt  Berkhout. “Daardoor missen zij enkele gemakken die voor een ondernemer eigenlijk onmisbaar zijn, bijvoorbeeld een btw-uitsplitsing op de factuur.” De mogelijkheden zijn vanaf 1 augustus uitgebreid met andere voordelen voor zelfstandig ondernemers, zoals gratis annuleren van een reservering en de mogelijkheid een rit kosteloos in te korten. “Het gebruik van de deelauto sluit zo meer aan bij hun werkomstandigheden. Zo kan Greenwheels ondernemers nog beter ondersteunen bij het uitvoeren van de werkzaamheden.” Met Zzp Pro is het mogelijk om een tijdelijke collega of inhuurkracht toe te voegen aan het Greenwheelsaccount om gebruik te maken van de deelauto.

 

Aanbod op maat

Voor ondernemers en bedrijven groter dan twee medewerkers is het aanbod van Greenwheels ook uitgebreid. “Met Zakelijk Go, Zakelijk Pro en Corporate bieden we bedrijven met meerdere medewerkers flexibiliteit en controle.” Meerdere gebruikers kunnen voor collega’s een auto inplannen, reserveringen worden gecategoriseerd en een reservering buiten werktijd kan worden gevolgd. Voor grote bedrijven met meer dan vijftig medewerkers biedt Greenwheels een oplossing op maat. “Daarvoor hebben we het Corporate-tarief gelanceerd. Samen bekijken we wat past bij het bedrijf en hoe de medewerkers de deelauto’s gebruiken."

 

Meer flexibiliteit

Het uitgebreidere aanbod van Greenwheels voor de zakelijke markt biedt diverse voordelen. Gebruikers van de deelauto’s kunnen ruim voor aanvang tot vlak voor de start van de rit een auto reserveren. Als plannen wijzigen, dan is het mogelijk om de reservering kosteloos te annuleren. “Wordt de auto korter gebruikt, dan is dat ook goedkoper”, vult Berkhout aan. Het Langer weg-voordeel is eveneens uitgebreid. “Nieuw is de mogelijkheid van een tweedaags-voordeel dat op ieder moment van de week in kan gaan.”

Meer informatie

Huidige gebruikers van de deelauto’s van Greenwheels zijn geïnformeerd over de veranderingen in het aanbod en over de prijswijzigingen die per 1 augustus 2022 ingaan. Kijk voor meer informatie over zakelijk autodelen met Greenwheels op www.greenwheels.nl/zakelijk