Greenwheels doet verbrandingsmotor in de ban

 

Rotterdam, 22 juni 2022 – De deelauto’s van Greenwheels worden de komende 36 maanden versneld vervangen door elektrische modellen. Om ervoor te zorgen dat het Nederlandse deelautobedrijf in 2025 compleet CO2-neutraal draait, wordt het wagenpark in Nederland geëlektrificeerd. Greenwheels breidt ook verder uit, onder meer met auto's uit de volledig elektrische Volkswagen ID. Familie.

Het wagenpark van Greenwheels ondergaat de komende tijd een complete transformatie. De huidige rood-witte stadsauto's (Volkswagen up!), stationwagens (Volkswagen Golf Variant) en bestelwagens (Volkswagen Caddy) gaan uit het stadsbeeld verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen stekkerauto’s als de elektrische Volkswagen ID. modellen. “Greenwheels wil als aanjager van duurzame stadsmobiliteit blijven fungeren. Dit betekent dat we de lat voor onszelf hoog moeten leggen, bijvoorbeeld met het versneld elektrificeren van de Greenwheels vloot.”, zegt Andrew Berkhout, algemeen directeur Greenwheels.


Volledig elektrisch wagenpark
Greenwheels heeft op dit moment 2.300 deelauto’s rijden in 135 gemeenten in Nederland. Daarvan is 10% volledig elektrisch aangedreven. De volgende 500 elektrische auto’s staan in bestelling. “We realiseren ons dat we voor een enorme klus staan, maar we gaan uitstootvrij rijden nog toegankelijker én aantrekkelijker maken. Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten om steden leefbaarder te maken. Onze belofte: een uitstootloze deelauto voor iedereen”, vervolgt Berkhout. Het deelautobedrijf gaat daartoe ook nieuwe elektrische auto's ‘bijplaatsen’, om te voldoen aan de groeiende vraag. “Die nieuwe auto's zijn ook ruimer en beschikken over meer uitrusting. Een win-win voor onze rijders.''

 

Samenwerking lokale overheden
Greenwheels is het grootste deelautomerk in Nederland. De vaste parkeerplek op A-locaties, waar de gebruiker de auto ophaalt en terugbrengt, vormt één van de succesfactoren. In samenspraak met de lokale overheden worden die parkeerplekken uitgebreid met laadpalen en waar nodig worden extra locaties gerealiseerd. “Met elektrische auto’s, zeker in combinatie met snelladen, kunnen gebruikers met gemak afstanden van honderden kilometers per dag afleggen", aldus Berkhout.

 

Leefbare steden
De deelauto’s van Greenwheels waren nog nooit zo populair. Het aantal autodelers steeg in 2021 met 20%, in lijn met voorgaande jaren. Elke deelauto vervangt gemiddeld genomen 11 auto’s. * “Dat betekent met de huidige vloot dus 25.300 minder auto’s op straat”, aldus Berkhout. “Greenwheels kan met de komst van de elektrische auto's verder doorgroeien. Met de transformatie van het wagenpark van Greenwheels leveren we een grote bijdrage aan het leefbaar maken van Nederlandse steden.”

 

*Bron: Onderzoek Goudappel Coffeng december 2018. Hoe Greenwheels steden leefbaarder maakt, 001423.201812.R1.01