Greenwheels voert actie als Klimaatsupporter tijdens de Nationale Klimaatweek 2022

 

Van 31 oktober tot en met 6 november is de tweede editie van de Nationale Klimaatweek. In die week laat het hele land zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt om CO2-uitstoot te verminderen en wat er nog moet gebeuren om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Greenwheels heeft zich aangesloten bij de Nationale Klimaatweek als Klimaatsupporter.

 

Van overheid tot burgers en van sportvereniging tot bedrijf. Op allerlei manieren laten bedrijven en burgers zien wat zij aan het klimaat doen tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot.

 

Meer autodelers = minder CO2

Al jaren is het onze missie: steden leefbaarder maken. De luchtkwaliteit is daar een groot onderdeel van. Door auto’s met elkaar te delen zijn er minder auto’s nodig én worden er minder autokilometers gemaakt. Greenwheels-rijders maken op jaarbasis 1.947 minder kilometers dan voordat ze autodeler werden. Alleen dat al levert een CO2-besparing van 345 kg per persoon per jaar op.

 

In 2025 CO2 neutraal

Het merendeel van de Greenwheels-rijders stapt graag in een elektrische deelauto. Onze ambitie is dan ook om in 2025 een volledig elektrische vloot te beheren. Zo kunnen we nog meer CO2 besparen.

 

Kortingsactie

Wij laten bewust van ons horen als Klimaatsupporter. Zo kunnen nieuwe Greenwheels-rijders met € 20 korting op pad gaan en doen we intensief onderzoek naar wat er voor nodig is om parkeerplekken op te geven voor meer groene ruimte. Met de resultaten daarvan hopen we in 2023 anderen te inspireren en een beweging in gang te zetten.

 

Lees meer over de Klimaatweek en kortingsactie.