5 Mooiste herfstwandelingen in Nederland

 

Het najaar is een magische tijd van het jaar, waarin de kleuren van de natuur veranderen naar geel, goud, oranje, rood en bruin. Het is hét seizoen voor een bezoek aan een bos op nationaal park. Bij Greenwheels zijn we fan van autodelen, maar ook groot supporter van duurzaam toerisme en het ontdekken van de mooiste plekken van Nederland. Daarom delen (jaja!) we vijf van de mooiste herfstwandelingen, dichtbij en iets verder weg.

 

Niet elk natuurgebied is goed te bereiken per openbaar vervoer. Pak dan de Greenwheels bij jou in de buurt of pak er één op een NS-station nabij je eindbestemming.

Natuurgebied Posbank in de herfst bloeiende heide

1. Nationaal Park Veluwezoom - Posbankroute

De Veluwezoom staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden en prachtige bossen. De Posbankroute is een absolute favoriet tijdens de herfst. Start bij het bezoekerscentrum en maak een wandeling over de glooiende heuvels. De paarse heide (t/m half september) en de warme herfstkleuren (vanaf mid-oktober) zorgen voor talloze Insta-waardige plekken.

 

Vervoer: Heel goed te bereiken per trein, de ingang van het natuurgebied ligt op circa 10 minuten wandelen vanaf NS-station Rheden.

Natuurgebied Kaapse Bossen in de herfst - tip voor herfstwandeling Greenwheels

2. Utrechtse Heuvelrug - Kaapse Bossen

De Utrechtse Heuvelrug biedt een veelzijdig landschap, van uitgestrekte bossen tot zandverstuivingen. Bijzonder indrukwekkend zijn de Kaapse Bossen, een gedeelte van de Heuvelrug, in de herfst. Parkeer je Greenwheels-auto bij de ingang en verken de wandelpaden langs een mix van naaldbomen en loofbomen in een schilderachtig decor van goud en rood.

 

Vervoer: Neem Syntus bus 50 vanaf Station Driebergen/Zeist (ca. 25 min.) of pak een Greenwheels-auto op NS-station Amersfoort, Driebergen-Zeist, Vaartsche Rijn, Overvecht of Utrecht CS. 

NS-locatie van de maand

Station Driebergen-Zeist is onze NS-locatie van de maand september. Dat betekent dat deze auto de hele maand kan rijden met 10% korting op je hele rit!

Natuurgebied Hoge Veluwe met wilde zwijnen - herfstwandeling tip Greenwheels

3. Nationaal Park De Hoge Veluwe - Mosselroute

Een bezoek aan de Hoge Veluwe in de herfst is een absolute must. De Mosselroute is een tocht van 14 kilometer die je meeneemt door bossen en over heidevelden. Met een beetje geluk zie je wilde zwijnen, edelherten en misschien zelfs een vos. Breng na je wandeling een bezoek aan het Kröller-Müller Museum en bewonder de uitgebreide kunstcollectie en beeldentuin.

 

Vervoer: Deze bestemming (Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, Ede) is niet per OV te bereiken. Rijd erheen met je Greenwheels of reserveer de auto op NS-station Ede-Wageningen.

Natuurgebied Drents Friese Wold in de herfst - tip voor herfstwandeling Greenwheels

4. Drents-Friese Wold - Kale Duinen

Op zoek naar een momentje van rust? Het gebied de Kale Duinen, ook wel bekend als het Aekingerzand, is een uniek stuifzandgebied in het Drents-Friese Wold. In de herfst krijgt dit gebied een sprookjesachtige uitstraling wanneer de bladeren van de omliggende bossen de duinen bedekken. Maak een wandeling over de zandvlakte en ervaar het serene landschap.

 

Vervoer: De wandelparkeerplaats Aekingerzand is niet per bus te bereiken. Reserveer de Greenwheels-auto op NS-station Assen of Heerenveen.

5. Zuid-Limburg - Gerendal en Schaelsberg

Het glooiende landschap van Zuid-Limburg is een waar wandelparadijs, vooral in de herfst. Het Gerendal en de Schaelsberg bieden een prachtige wandelroute door kleurrijke boomgaarden, over holle wegen en langs kalkgraslanden. Deze unieke omgeving herbergt een diversiteit aan flora en fauna, en het uitzicht vanaf de Schaelsberg is ronduit adembenemend.

 

Vervoer: Deze route begint meteen bij treinstation Schin op Geul (Arriva). Liever met de auto? Kies dan ‘wandelparkeerplaats Gerendalsweg’ als bestemming.

Hoera, de herfst!

 

Bij Greenwheels draait het om duurzaam reizen. Autodelen, zeker als je kiest voor één van onze elektrische auto’s, is een geweldige manier om het milieu te sparen. Met onze deelauto's, al dan niet in combinatie met het openbaar vervoer (nog duurzamer!) kun je gemakkelijk naar deze prachtige herfstwandelingen rijden en zo genieten van al het moois dat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Denk eraan je afval mee terug te nemen en respectvol met de natuur om te gaan, zodat we allemaal en in ieder seizoen kunnen blijven genieten van deze schitterende plekken. Heel veel plezier!

Wandelschoenen aan en gaan!

Laat je betoveren door de kleurenpracht van de Nederlandse herfst.