Greenwheels vult iconisch ontwerp aan met nieuwe branding

 

De elektrische Volkswagen ID.3 is de eerste aanwinst in een fris, rood 'jasje'.

 

PERSBERICHT – Greenwheels lanceert elektrische deelauto met nieuwe branding. Het bedrijf breidt haar vloot en merkidentiteit uit met een ontwerp dat voor het eerst te zien is op de Volkswagen ID.3. Met de lancering maakt het bedrijf een duurzame revolutie door, zowel op het gebied van hun elektrificatiedoelstellingen als het behouden van hun pionierspositie in merkbekendheid.

 

Greenwheels-rood

De Greenwheels-deelauto's zijn direct te herkennen aan hun rode kleur. Sinds de oprichting van Greenwheels in 1995 is de iconische kleur onlosmakelijk verbonden aan het merk. Door de jaren heen is de compacte, rode Volkswagen up! zelfs synoniem geworden met autodelen en Greenwheels. Het deelautobedrijf blijft innoveren en gaat met haar tijd mee, zowel in haar auto’s als in het ontwerp.

“Het nieuwe ontwerp representeert de evolutie waarin Greenwheels zich als bedrijf bevindt.”

“Onderzoek naar onze bekendheid laat zien dat de kleur rood wordt geassocieerd met onze deelauto's. Het Greenwheels-rood is dan ook een belangrijk onderdeel van onze merkidentiteit en ook in onze nieuwste aanwinst prominent aanwezig. Hiermee behouden we ons mentale marktleiderschap binnen de deelmobiliteit,” aldus Greenwheels-CEO Michiel Cuppen.

 

Het Greenwheels-rood komt bij de Volkswagen ID.3 terug in een nieuw en fris ontwerp, waarmee de deelauto er op de weg en in de buurt direct uitspringt. Cuppen: “Het ontwerp representeert de evolutie waarin Greenwheels zich als bedrijf bevindt, maar sluit tegelijkertijd naadloos aan bij de herkenbaarheid van het merk.”

 

Het oog wil ook wat

Waar de Volkswagen up! en Golf Variant volledig rood zijn, heeft de ID.3 enkel een rode achterkant. De bekende cirkels van Greenwheels, die staan voor het autowiel en de verschillende bestemmingen die je met de deelauto kunt bereiken, zijn hier subtiel op gedrukt in het wit. Op de bovenzijde van de auto komt de cirkel terug in de rode kleur. Hiermee speelt het bedrijf in op zichtbaarheid binnen stedelijke hoogbouw, wat in toenemende mate een belangrijk onderdeel is van ruimtelijke planning.

“De auto kan weer nieuwe doelgroepen aanspreken om te starten met autodelen en te zorgen voor minder auto’s op straat.”

Het ontwerp dat direct te linken is aan Greenwheels, is een slimme variant van de huidige auto’s in de vloot. De ID.3 is moderner, zowel door de branding als het uiterlijk van de auto zelf. Daarbij komt de auto met een tal van features die Greenwheels-bestuurders veilig op pad helpen en is het de eerste ‘keyless’ (sleutelloze) auto die volledig door de Greenwheels app wordt aangestuurd.

 

Cuppen: “Klanten kunnen met de toevoeging van de ID.3 aan onze vloot genieten van een premium rijervaring. De auto kan bovendien weer nieuwe doelgroepen aanspreken om te starten met autodelen en zo te zorgen voor minder auto’s op straat."

Credits

Ontwerp: Mark Schuijt

Foto: Jeroen Zondag

Apple CarPlay en Android Auto zorgen voor een gemakkelijke connectie met de smartphone. De functie is spraakgestuurd (en dus veilig te gebruiken tijdens het rijden) en geeft toegang tot alle bekende navigatie apps. Via Spotify en Apple Music luister je naar persoonlijke playlists en berichten worden voorgelezen.

 

Cuppen: "Klanten kunnen met de toevoeging van de Volkswagen ID.3 genieten van een premium rijervaring. Dit kan bovendien weer nieuwe doelgroepen aanspreken om te starten met autodelen en zo te zorgen voor minder auto's op straat."