Greenwheels breidt vloot uit met elektrische Volkswagen ID.3

 

Alles via de app: geen sleutel meer nodig voor nieuwe deelauto.

 

PERSBERICHT – Deelautobedrijf Greenwheels breidt haar vloot uit met de elektrische Volkswagen ID.3. De emissieloze en innovatieve auto is omhuld in een herkenbaar rood jasje. Vanaf volgende week zijn de nieuwe deelauto's gemakkelijk te reserveren via de Greenwheels app.

 

De compacte, rode Volkswagen up! is synoniem geworden aan autodelen en Greenwheels, maar het deelautobedrijf blijft evolueren. Zo breidt het haar vloot en merkidentiteit uit met een ontwerp dat voor het eerst op de ID.3 te zien is. De elektrische deelauto is de eerste 'keyless' (sleutelloze) toevoeging aan de huidige vloot en wordt volledig door de app aangestuurd. Met de toevoeging van deze auto in haar vloot komt Greenwheels dichter bij haar doelstellingen op het gebied van elektrificatie én behoudt het haar pionierspositie in merkbekendheid.

Nieuwe rood-witte branding

Greenwheels-auto's zijn direct te herkennen aan de rode kleur. "Onderzoek naar onze bekendheid laat zien dat de kleur rood onlosmakelijk verbonden is aan Greenwheels. De deelauto's vallen op in het straatbeeld door de sprekende kleur, dit is dan ook een belangrijk onderdeel van ons merk," aldus Greenwheels-CEO Michiel Cuppen.

“Het nieuwe design vindt aansluiting bij het innovatieve karakter van de auto.”

In de ID.3 komt de kleur terug in een nieuw ontwerp. Cuppen: "Het nieuwe design vindt aansluiting bij het innovatieve karakter van de auto. De cirkels zorgen voor een herkenbare link met de rest van onze vloot. Hiermee versterken we ons onderscheidende karakter binnen de deelmobiliteit."

 

Innovatieve features

De auto komt met een tal van features die Greenwheels-bestuurders veilig op pad helpen. Met adaptieve cruise control houdt de bestuurder zich gemakkelijk aan de toegestane snelheid en remt de ID.3 automatisch af wanneer hij te dicht op een voorligger rijdt. Lane assist zorgt ervoor dat de ID.3 veilig binnen de rijbaan blijft en de vermoeidheidsherkenning houdt de fitheid van de bestuurder in de gaten. Vertoont deze tekenen van vermoeidheid? Dan wordt er een pauze voorgesteld.

“Klanten kunnen met de toevoeging van de Volkswagen ID.3 genieten van een premium rijervaring.”

Apple CarPlay en Android Auto zorgen voor een gemakkelijke connectie met de smartphone. De functie is spraakgestuurd (en dus veilig te gebruiken tijdens het rijden) en geeft toegang tot alle bekende navigatie apps. Via Spotify en Apple Music luister je naar persoonlijke playlists en berichten worden voorgelezen.

 

Cuppen: "Klanten kunnen met de toevoeging van de Volkswagen ID.3 genieten van een premium rijervaring. Dit kan bovendien weer nieuwe doelgroepen aanspreken om te starten met autodelen en zo te zorgen voor minder auto's op straat."

Credits

Ontwerp: Mark Schuijt

Foto: Jeroen Zondag