Gemeente Albrandswaard is zeven deelauto's rijker

 

De Greenwheels-auto's in Rhoon en Poortugaal zorgen voor meer ruimte op straat.

 

PERSBERICHT - Gemeente Albrandswaard verwelkomt zeven nieuwe deelauto's. Deze uitbreiding komt voort uit de ongekende populariteit van de huidige Greenwheels-auto’s in de gemeente. De nieuwe plaatsingen in Rhoon en Poortguaal dragen bij aan de bereikbaarheid en zorgen voor meer ruimte op straat voor bijvoorbeeld recreatie.

 

Leefbare buurt

Wethouder Mario Bianchi is enthousiast over de uitbreiding van deelauto's in gemeente Albrandswaard: "Met slimme oplossingen zoals deelauto's zorgen we ervoor dat meer mensen hun weg vinden naar een zakelijke afspraak, een familiebezoek of een dagje uit. Het gebruik van deelmobiliteit scheelt niet alleen in de portemonnee, maar geeft ook de vrijheid om gemakkelijk en flexibel te reizen. Daarnaast wordt de druk op ons wegennet verminderd, verbeteren we de luchtkwaliteit en creëren we meer ruimte voor groen."

“Het gebruik van deelmobiliteit scheelt niet alleen in de portemonnee, maar geeft ook de vrijheid om gemakkelijk en flexibel te reizen”

Greenwheels-CEO Michiel Cuppen voegt daaraantoe: "Sinds 2021 zijn we actief in Poortugaal. We zijn verheugd met de nieuwe locatie daar én de eerste Greenwheels-auto's in Rhoon. Één geplaatste Greenwheels-auto zorgt voor gemiddeld 14 minder privéauto's op straat. De zeven auto's in gemeente Albrandswaard vervangen dus in potentie 98 stilstaande privéauto's. De vrijgekomen ruimte kan worden benut voor bijvoorbeeld speelplekken."

 

Zeven nieuwe deelauto's op vaste locaties

 

Maar liefst 94% van de gebruikers is tevreden over het 'station-based' autodelen van Greenwheels, waarbij auto's een eigen vaste locatie hebben waar je de auto ophaalt en weer terugzet. Met de toevoeging van de zeven nieuwe deelauto's wordt hopelijk een bredere groep bewoners bereikt én bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van duurzame, inclusieve mobiliteit in de regio.

 

De eerste zes deelauto's zijn al op hun vaste locatie te vinden en de overige volgt snel. De compacte stadsauto's, van het type up! van het merk Volkswagen, zijn te vinden op de volgende adressen: Kamperfoelie 2 (Poortugaal), Dorpsdijk 138 (Rhoon), Maurits Escherlaan 1 (Rhoon), Stationsstraat 10 (Rhoon), Kwartslaan 125 (Rhoon) en Elzenhoven 2 (Rhoon). Op één nader te bepalen locatie in Rhoon wordt in de nabije toekomst de zevende deelauto geplaatst.

Reserveren en rijden

Bewoners die van de auto's gebruik willen maken, kunnen zich aanmelden via de Greenwheels-website of app. Het deelautobedrijf biedt gebruikers het gemak van een eigen auto, zonder de lasten. Een auto reserveer je eenvoudig via de app, ver van tevoren of vlak voor vertrek. Je betaalt alleen voor de tijd en het aantal kilometers dat je gebruik maakt van de deelauto. Alle ritten zijn verzekerd én inclusief brandstof en wegenbelasting. Ook is er altijd 24/7 (pech)hulp.

 

Foto onder: Wethouder Mario Bianchi bij de nieuwe deelauto - ©️ Gemeente Albrandswaard