Opgeruimd staat netjes: de voorjaarsschoonmaak

 

Zodra de lentezon gaat schijnen, valt het je ineens op dat je ramen wel een poetsbeurt kunnen gebruiken. Vervolgens vallen de zonnestralen op je meubels en zie je de stoflaag die er zich heeft opgehoopt. Voor je het weet, ben je in de berging te vinden om de boel eens flink uit te mesten. En ineens begrijp je waarom iedereen het steeds heeft over die voorjaarsschoonmaak.

 

Het voorjaar staat voor een nieuwe start, voor een frisse wind en een schone lei. Voor de lente van 2021 geldt dat al helemaal. Aan de voorjaarsschoonmaak doen klinkt misschien ouderwets, maar nu we al een langere periode thuiszitten en intensiever gebruik maken van alle ruimtes, is dit helemaal geen slecht idee. Tijd om niet alleen met de poetslap in de weer te gaan, maar ook om je huis eens goed op te ruimen. Want hoe minder er over blijft, des te minder er schoon te maken is!

Keukenkast opruimen netjes maken labels op potten en dozen

Eerst “uitmesten”

Kan jouw thuiskantoor wel een opruimronde gebruiken? Heb je het uitzoeken van je overvolle kledingkast al een tijdje uitgesteld? Dit is hét moment om er met de bezem doorheen te gaan. Een goede voorjaarsschoonmaak begint met opruimen. Je kunt er allerlei ingewikkelde schema’s en checklists bij pakken – maar dat hoeft niet. Wij tippen je deze simpele methodiek: als je in een huis met meerdere verdiepingen woont, werk dan van boven naar beneden. Ga je aan de slag in één kamer, ren dan niet van de ene berg kleding naar de papierstapel in de hoek en vervolgens naar je uitpuilende schoenenkast: werk in een rondje (met de klok mee) en ga pas een stap verder als dat ene plekje er helemaal tiptop uitziet.

Overbodige spullen

 

Zo’n opruimronde doet je pas inzien hoeveel spullen je hebt – en net zo goed: welke spullen je echt niet meer wilt houden. Neem er op een verantwoorde manier afscheid van. Zo kun je kleding en huisraad (meubels, decoratie) brengen bij de kringloop- of weggeefwinkel voor een tweede leven. Kleding kan ook in een kledingcontainer, bijvoorbeeld die van Sympany of Leger des Heils. Of misschien gaat er een familielid binnenkort op kamers wonen die jouw oude meubels goed kan gebruiken? Boeken kunnen naar Books4Life, oude dekens en handdoeken naar een dierenasiel bij je in de buurt. Items die kapot of vies zijn, kunnen gerecycled worden bij de milieustraat.

Verhuizen opruimen Volkswagen Passat huren Man Verhuizing deelauto

In één keer alles aan kant

Als je zelf een kleine auto hebt, dan kun je heen en weer blijven rijden naar vrienden, het asiel, de kringloop en de milieustraat om al die spullen op hun nieuwe bestemming te brengen. Het is echter veel minder tijdrovend – en beter voor het milieu – om dat in één keer te doen. Je kunt daarvoor één van onze Greenwheels Caddy’s of Golf Variant station wagons huren. Zo past er in onze Caddy ruim 3 m3 aan spullen. Dan is de klus gauw geklaard! Je huurt al 3 uur een busje voor slechts € 22,20. Heb je geen eigen auto en niet al teveel spullen? Ook in onze "gewone" up! kun je best wat dozen kwijt.

Fris het voorjaar in

 

Of het nu gaat om de voorjaarsschoonmaak, om het uitruimen van de tuinschuur of het leegmaken van de zolder; je bent er snel een volle dag mee kwijt. Hoe fijn is het dan als dit helemaal gedaan is, je huis opgeruimd en schoon is en er niet nog tassen en dozen opgestapeld staan die ‘nog een keertje naar de kringloop moeten’. Pak de opruimklus van top tot teen aan en laat onze deelauto’s je daar bij helpen. De stelling is niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

 

Download de app om een auto te reserveren

Kiezen. Reserveren. Rijden.

Greenwheels app download