Vier de lente! 7 keer genieten van bloembollen en het voorjaar

 

🎵 Als het lente wordt, dan stuur ik jou... tulpen uit Amsterdam. 🎵 Zo gaat het liedje, maar je hoeft zeker niet naar de hoofdstad om te genieten van al het moois dat het voorjaar je biedt. De oer-Hollandse kleurexplosie op de bollenvelden. We geven je 7 tips om volop te genieten van al het moois van de lente.

 

1 - ANWB Bollenstreekroute

 

Deze populaire – gratis! – autoroute voert je in zo’n 3 uur langs de hoogtepunten van de bollenstreek: Lisse, Hillegom, Katwijk en Noordwijkerhout. De route is 62 km lang en start aan de Rijnzichtweg 72 in Oegstgeest. Je kunt de pdf printen en samen met een bijrijder de route rijden of je laten leiden door je gps. Onze fleurige en knalrode Volkswagen up! is natuurlijk het ideale vervoersmiddel voor deze kleurrijke route als je zelf geen auto tot je beschikking hebt. Maar echt geruisloos - raampje open! - geniet je met één van onze elektrische auto's.

Greenwheels auto bollenveld bloemen lente 2021

2 - Op eigen gelegenheid

Heb je geen zin in een vaste route, maar wil je wel de bloemenvelden zien (lees: een Insta-waardige foto maken 😉)? Met de Flower Map zoek je de mooiste plekken op. Let op: de velden die zijn aangemerkt met een groen icoon zijn niet toegankelijk voor het publiek. Kijken vanaf een afstandje mag daar uiteraard wel. Een selfie maken tussen de bloeiende bloemen is toegestaan op de plekken aangeduid met het oranje icoontje.

3 - Bloemencorso's

 

In verschillende plaatsen en regio's en op verschillende dagen worden verdeeld over het land momenteel optochten gehouden om de schoonheid van voorjaarsbloemen te vieren. Vind de festiviteiten bij jou in de buurt door te googelen of te kijken bij je lokale of regionale tv-zender of weekblad.

Tulpen voorjaar bloemenveld bollenveld bloembollen lente

4 - Met de fiets

Liever fietsend langs de mooiste plekjes van de Bollenstreek? De Bloemenroute is een tocht van 35 kilometer langs strand, duin en uiteraard: de bloemenvelden. Je kunt starten vanuit Noordwijk, Katwijk en Zandvoort. Wil je de route graag met je eigen fiets maken en woon je niet in de buurt? Huur dan onze Caddy, waar je fietsen gewoon achterin passen. Dertig kilometer toch wat too much? Er is ook een Tulpenroute van 15 km.

5 - Kleurrijke hike

 

Het hele voorjaar staat de slottuin bij het Rijsterbos vol bontgekleurde bloemen. Van krokus tot wilde tulp en van longkruid tot holwortel," schrijft de ANWB. De velden rondom Rijs, in Friesland, vormen dan ook het ideale toneel voor een weekendje weg. Verblijven en lekker uit eten kan in Rijs: er zijn meerdere campings en twee hotels. Bekijk de route hier.

Vlindertuin bezoeken dagje weg met je Greenwheels

6 - Vlindertuin

Verspreid over Nederland vind je vele vlindertuinen. Sommige zijn overdekt, anderen zijn grotendeels in de buitenlucht. Nu er steeds meer bloemen in knop staan of al bloeien, is het een uitgelezen mogelijkheid om op zoek te gaan naar deze fladderende en fleurige vrienden. Op deze kaart van de Vlinderstichting vind je de locatie bij jou in de buurt.

 

Tip: Een vlindertuin (al dan niet met gids) is ook een toffe bestemming voor een kinderfeestje. Past een stel kids niet in je eigen auto of kun je wel wat extra zitjes gebruiken? Er passen vijf personen in onze Variant stationwagen.

7 - Nog meer wandelen

 

Naast de auto en de fiets door de bollenstreek is wandelen natuurlijk ook altijd nog een optie. De bloemenwandeling die start bij de VVV Lisse (Heereweg 219) is net iets meer dan 8 kilometer lang en voert langs duinen, groene lanen en natuurlijk langs de bollenvelden. Klein nadeel: Lisse heeft geen treinstation. Je kunt met de bus afreizen of een Greenwheels-auto huren op één van de omringende NS-stations: Voorhout, Haarlem of Leiden.

Ook de lente vieren?

Zoek de dichtstbijzijnde Greenwheels-auto en plan jouw voorjaarsavontuur! Je vindt alle auto's (Caddy, up! en stationwagen) eenvoudig op onze kaart.