Vier nieuwe Greenwheels-auto's voor gemeente Amstelveen

Greenwheels-deelauto’s maken de buurt leefbaarder

 

PERSBERICHT


Rotterdam, 11 december 2023 – Amstelveen verwelkomt vier nieuwe Greenwheels-deelauto’s; drie Volkswagen Up!’s en één Volkswagen Golf Variant stationwagen. Hiermee komt het totale aanbod van Greenwheels-deelauto’s in de gemeente op 29. Deelauto’s dragen niet alleen bij aan de bereikbaarheid van de stad en regio, maar zorgen ook voor meer ruimte op straat voor bijvoorbeeld groen of recreatie. De plaatsing van één Greenwheels-deelauto zorgt bewezen voor gemiddeld 14 minder privéauto’s op straat.

 

Leefbare buurt

Het streven van het autodeelbedrijf is om het aantal privéauto’s in de openbare ruimte te verminderen en de omgeving leefbaarder te maken. “Autodelen maakt de inwoners van Amstelveen mobieler én het draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt. De 29 deelauto’s in de gemeente zorgen in potentie voor een vermindering van ruim 400 privéauto’s. Dat biedt ruimte voor bijvoorbeeld woningen en speelplekken, daar waar nu parkeergelegenheid is,” aldus Michiel Cuppen, directeur Greenwheels*. Per station-based deelauto (deelauto met vaste plek) komt in potentie 300 m² aan ruimte vrij. “Reken je dit door naar de totale vloot Greenwheels-deelauto’s in Amstelveen, dan betekent dit een totaal oppervlak van 8.700 m². Dat is 3,5 keer de grootte van het hele Stadshart winkelcentrum”, aldus Cuppen.

Greenwheels deelauto geparkeerd auto huren in de stad

Vier nieuwe deelauto’s

Sinds 2005 staan er al Greenwheels-deelauto’s in Amstelveen. Dat aantal is de afgelopen jaren snel gegroeid waardoor er tot voor kort 25 verdeeld over de gemeente stonden. Om aan de stijgende vraag te voldoen komen er nu nog eens vier bij. De nieuwe deelauto’s komen te staan op de Meester F.A. van Hallweg en de Thorbeckelaan, de Kastanjelaan, de Lindenlaan en aan de Meander. Drie daarvan zijn van het type Volkswagen Up!. Aan de Meander komt een grotere variant van de deelauto; een Volkswagen Golf Variant. 

Reserveren en rijden 

Bewoners die van de auto’s gebruik willen maken kunnen zich aanmelden via de Greenwheels website of app. Greenwheels biedt gebruikers het gemak van een eigen auto, zonder de lasten. Een auto reserveer je via de app, ver van tevoren of vlak voor vertrek. Je betaalt alleen voor de tijd en het aantal kilometers dat je gebruik maakt van de deelauto. Alle ritten zijn verzekerd en inclusief brandstof en wegenbelasting. Ook is er altijd 24/7 (pech)hulp.

 

Voor meer informatie over de plaatsing in Amstelveen, neem contact op met onze woordvoerder. Er zijn diverse afbeeldingen rechtenvrij beschikbaar voor bij dit bericht.

 

*Bron: Onderzoek verkeerskundig adviesbureau Goudappel november 2023.