Vier nieuwe deelauto's in Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel

Greenwheels-deelauto’s maken de buurt leefbaarder  

 

Rotterdam, 21 september 2023  – Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel verwelkomen vier nieuwe Greenwheels-deelauto’s. De drie eerder geplaatste auto’s waren dusdanig populair dat Greenwheels vanaf heden in beide plaatsen extra deelauto’s aanbiedt. Deelauto’s dragen niet alleen bij aan de bereikbaarheid van de stad en regio, maar zorgen ook voor meer ruimte op straat voor bijvoorbeeld recreatie. De plaatsing van één Greenwheels-deelauto zorgt bewezen voor gemiddeld elf minder privéauto’s op straat.

 

Leefbare buurt

“Autodelen maakt de inwoners van Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel mobieler én het draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt. De zeven deelauto’s in beide gemeenten zorgen in potentie voor een vermindering van ruim 70 privéauto’s. Dat biedt ruimte voor bijvoorbeeld woningen en speelplekken, daar waar nu parkeergelegenheid is,” aldus Andrew Berkhout, directeur Greenwheels*. Het streven van het autodeelbedrijf is om het aantal privéauto’s in de openbare ruimte te verminderen. 

 

Vier nieuwe deelauto's

Met de plaatsing van de vier nieuwe deelauto’s komt het totale aanbod in Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek op zeven. De twee nieuwe deelauto’s in Krimpen aan de Lek komen te staan aan de Hoofdstraat en Groenland en zijn beide van het type Volkswagen Up!. In Krimpen aan den IJssel staan de twee compacte stadsauto’s aan de Linde en de Vijverlaan.

 

Reserveren en rijden

Bewoners die van de auto’s gebruik willen maken kunnen zich aanmelden via de Greenwheels website of app. Greenwheels biedt gebruikers het gemak van een eigen auto, zonder de lasten. Een auto reserveer je via de app, ver van tevoren of vlak voor vertrek. Je betaalt alleen voor de tijd en het aantal kilometers dat je gebruik maakt van de deelauto. Alle ritten zijn verzekerd en inclusief brandstof en wegenbelasting. Ook is er altijd 24/7 (pech)hulp.

 

*Bron: Onderzoek Goudappel Coffeng december 2018. Hoe Greenwheels steden leefbaarder maakt, 001423.201812.R1.01

Greenwheels deelauto Utrecht Ochtend ochtendzon woonwijk