Voor het eerst Greenwheels-deelauto's in Raalte

 

Raalte heeft haar eerste vier Greenwheels-auto's gekregen. De bekende rode auto’s zijn te vinden op eigen, vaste parkeerlocaties. De populariteit rondom het gebruik van deelauto’s neemt al jaren toe en zorgen voor een positieve impact op de buurt, want de plaatsing van één Greenwheels-deelauto zorgt bewezen voor gemiddeld veertien minder privéauto’s op straat.  Ook de gemeente Raalte gelooft in het concept autodelen en gaat mee in deze duurzame mobiliteitstransitie.

 

De auto's zijn inmiddels te vinden aan de Lijsterbesstraat, de Schapenstraat, de Grutto en bij het station. Wethouder Ben Nijboer: “We zijn blij dat er nu ook in Raalte deelauto’s in de openbare ruimte aangeboden worden. Deelmobiliteit past erg goed bij onze ambitie om te verduurzamen. We hopen dat veel mensen gebruik gaan maken van deze vorm van vervoer.” Deelmobiliteit is niet helemaal nieuw voor de gemeente Raalte: er waren al particuliere initiatieven. Door de plaatsing van de Greenwheels-deelauto's is de deelauto nu voor iedereen 24/7 beschikbaar in de openbare ruimte.

 

Effecten van deelauto’s

De impact die één Greenwheels-deelauto maakt is groot: een geplaatste deelauto zorgt voor gemiddeld 14 auto’s minder op straat. Dit is gelijk aan 3600m2, vergelijkbaar met 156 voetbalvelden, zo blijkt uit onderzoek van Goudappel Coffeng.* Michiel Cuppen, CEO van Greenwheels, is dan ook blij met de plaatsing van de nieuwe auto in Raalte: “Als grondlegger van autodelen in Nederland plaatsen we steeds meer deelauto’s. Zo stimuleren we Nederlanders mee te doen aan de deelcultuur. Want door auto’s met elkaar te delen, draag je op een simpele manier bij aan meer leefbare buurten.” Met de vier auto’s in Raalte en een totaal van ruim 2.700 deelauto’s in Nederland zijn dat in potentie 37.800 privéauto’s minder op straat.

 

In de hele gemeente

Er is gekozen voor vier nieuwe compacte stadsauto’s van het type Volkswagen up!. De nieuwe auto’s van Greenwheels staan op hun eigen, vaste parkeerplaats, te vinden en te reserveren met behulp van de Greenwheels app. Een deelauto betaal je alleen bij gebruik en iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden via de Greenwheels-website of de app. De deelauto kan worden geopend met behulp van de app of met een OV-chipkaart.

 

Fotocredits: (C) Gemeente Raalte