Voorjaar vieren: ontdek de bloemtapijten van de Bollenstreek

 

Als er iets lente schreeuwt, dan zijn het wel de prachtige tulpen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers in de Bollenstreek. Door corona is het wat minder eenvoudig om je onder te dompelen in deze oer-Hollandse kleurexplosie, maar het is zeker niet onmogelijk. We tippen 6 manieren waarop je toch veilig kan genieten van fleur en kleur.

 

1 - ANWB Bollenstreekroute

 

Deze populaire – gratis! – autoroute voert je in zo’n 3 uur langs de hoogtepunten van de bollenstreek: Lisse, Hillegom, Katwijk en Noordwijkerhout. De route is 62 km lang en start aan de Rijnzichtweg 72 in Oegstgeest. Je kunt de pdf printen en samen met een bijrijder de route rijden of je laten leiden door je gps. Onze fleurige en knalrode Volkswagen up! is natuurlijk het ideale vervoersmiddel voor deze kleurrijke route als je zelf geen auto tot je beschikking hebt.

Greenwheels auto bollenveld bloemen lente 2021

2 - Op eigen gelegenheid

Heb je geen zin in een vaste route, maar wil je wel de bloemenvelden zien (lees: een Insta-waardige foto maken 😉)? Met de Flower Map zoek je de mooiste plekken in de Bollenstreek op. Let op: de velden die zijn aangemerkt met een groen icoon zijn niet toegankelijk voor het publiek. Kijken vanaf een afstandje mag daar uiteraard wel. Een selfie maken tussen de bloeiende bloemen is toegestaan op de plekken aangeduid met het oranje icoontje.

Photocredit: Ori Voll

3 - Culinaire wandeling door de velden

 

Op 24, 25 en 27 april (Koningsdag) kun je met je lege maag het beste richting Lisse rijden. Daar start namelijk een 10 km lange culinaire wandeling door Lisse en de omliggende bollenvelden. Je komt langs de vier deelnemende restaurants die je voorzien van allerlei lekkers on the go, geheel coronaproof. Kaartjes kosten € 26,- voor volwassenen. Vooraf reserveren is verplicht.

Tulpen voorjaar bloemenveld bollenveld bloembollen lente

4 - Met de fiets

Liever fietsend langs de mooiste plekjes van de Bollenstreek? De Bloemenroute is een tocht van 35 kilometer langs strand, duin en uiteraard: de bloemenvelden. Je kunt starten vanuit Noordwijk, Katwijk en Zandvoort. Wil je de route graag met je eigen fiets maken en woon je niet in de buurt? Huur dan onze Caddy, waar je fietsen gewoon achterin passen. Dertig kilometer toch wat too much? Er is ook een Tulpenroute van 15 km.

5 - Kleurrijke hike

 

Naast de auto en de fiets is wandelen natuurlijk ook altijd nog een optie. De bloemenwandeling die start bij de VVV Lisse (Heereweg 219) is net iets meer dan 8 kilometer lang en voert langs duinen, groene lanen en natuurlijk langs de bollenvelden. Klein nadeel: Lisse heeft geen treinstation. Je kunt met de bus afreizen of een Greenwheels-auto huren op één van de omringende NS Stations: Voorhout, Haarlem of Leiden.

Keukenhof uitje eropuit voorjaar lente auto huren

6 - Virtueel bloemenbezoek

Wil of kun je niet naar buiten om de bollen ‘live’ te zien? De Keukenhof is vooralsnog gesloten voor het grote publiek, maar heeft haar deuren virtueel geopend. Hun YouTube-kanaal is een prachtige verzameling verhalen en video’s over de bloemen, de bollen, het park, de ligging en de mensen die erbij horen. Ook leuk is de behind the scenes playlist.

Ook de lente in je bol?

Zoek de dichtstbijzijnde Greenwheels-auto en plan jouw voorjaarsavontuur! Je vindt alle auto's (Caddy, up! en stationwagen) eenvoudig op onze kaart.