Wat is een mobiliteitsbudget?

 

Een mobiliteitsbudget is een vast bedrag per maand dat een werkgever aan de werknemers beschikbaar stelt, waarmee de werknemer mobiliteit 'inkoopt'. Zo kan iedere werknemer naar wens een eigen pakket met woon-werkverkeer samenstellen, zonder dat daar veel administratieve rompslomp bij komt kijken. De ene dag met de trein, de volgende dag naar een zakelijke afspraak met de deelauto: het wordt allemaal uit één budget per persoon betaald.


Er zijn geen overheidsrichtlijnen met betrekking tot het mobiliteitsbudget Dat houdt in dat de standaard fiscale regels gelden, zoals een belastingvrije kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer. Het bedrag dat na aftrek van kosten overblijft van het mobiliteitsbudget wordt gezien als loon.

“We zien een verschuiving van leaseauto's naar een flexibel ingericht mobiliteitsbudget, waarbij medewerkers gebruik maken van verschillende vervoerssoorten.”

Wat is zakelijk autodelen?

 

Bij zakelijk autodelen gebruik je de deelauto voor je werk. Of je nu zzp'er bent of ondernemer met 500 werknemers, reizen voor de zaak moeten we allemaal. Een deelauto kan gebruikt worden voor het woon-werkverkeer of voor de rit naar een zakelijke afspraak of opdracht buiten de deur. Met Greenwheels Zakelijk kun je eenvoudig een auto reserveren waar en wanneer je 'm nodig hebt. Je opent de auto met de app of OV-chipkaart, maakt je rit en plaatst de auto na gebruik weer terug op z'n vaste locatie. Alle kosten komen op één btw-factuur, dus kilometers declareren hoeft niet meer.

Man stapt in elektrische Greenwheels deelauto langs de weg

Wat zijn de voordelen van zakelijk autodelen voor werkgevers?

Een simpel antwoord: de kosten. Een leaseauto kost de werkgever al snel zo'n € 18.000 per jaar. Kosten die er altijd zijn, of er nu in de auto gereden wordt of niet. Daarnaast worden deelauto's veel beter benut en kiezen werknemers vaker voor alternatieven zoals fiets, OV of carpoolen bij gebruik van deelauto's. En voor het milieu is het natuurlijk ook veel beter; met minder auto's op de weg verbetert de luchtkwaliteit en verlagen we gezamenlijk onze CO2-uitstoot.

MEER VOORDELEN

Ook zakelijk autodelen? Meld je vandaag nog aan!

Wist je dat je bij Greenwheels altijd gebruik kan maken van alle autotypes?