Eigen risico bij Greenwheels

 

Stel, je huurt een deelauto bij Greenwheels en de auto raakt beschadigd. Als we de schade dan niet op de andere partij kunnen verhalen - bijvoorbeeld wanneer de schade jouw schuld is - brengen we een bedrag aan eigen risico bij jou in rekening. Het eigen risico is standaard per schadegeval €350,-. 

 

Je hebt de optie om je eigen risico te verlagen tot € 75,- voor € 4,- per reservering. Op de Greenwheels website en in de app (vanaf dinsdag 15 juni 2021) kun je dit eigen risico aanpassen.

 

Verlaag het eigen risico voor slechts €4,- per reservering

 

  • Log op Greenwheels.nl op Mijn profiel
  • Maak je reservering en pas het eigen risico aan 
  • Maak de reservering af en voor deze rit is je eigen risico verlaagd.

 

Of meteen bij het maken van je reservering in de app

 

Als je in de app je reservering wilt bevestigen, kun je kiezen voor 'eigen risico verlagen'. Er opent zich een nieuw scherm, waarop je dit meteen kunt regelen. Het werkt verder hetzelfde als wanneer je reserveert op onze website.

 

Liever blijvend minder risico lopen?

 

Bij Greenwheels heb jij de regie over al je toekomstige reserveringen. Wil je de verlaging van het eigen risico langer laten duren - bijvoorbeeld voor al je toekomstige ritten - dan kan je in 'mijn abonnement' op de website kiezen voor een eigen risico-verzekeringspakket wat langdurig geldig is.

Veelgestelde vragen over het eigen risico

Wat is het eigen risico?

Stel, je huurt een deelauto bij Greenwheels en de auto raakt beschadigd. Als we de schade dan niet op de andere partij kunnen verhalen - bijvoorbeeld wanneer de schade jouw schuld is - brengen we een bedrag aan eigen risico bij jou in rekening.

Het eigen risico is standaard per schadegeval €350,-*.

Je kunt je eigen risico verlagen naar € 75,- voor € 4,- per rit. Zo doe je dat.**

* bij oudere contracten geldt een eigen risico van € 225,-.
** bij oudere contracten is dit niet mogelijk.

Hoe wijzig ik mijn eigen risico?

Bij schade tijdens je rit is het eigen risico standaard per schadegeval € 350,-*. Je hebt de optie om je eigen risico te verlagen tot € 75,- voor € 4,- per reservering.**

Je kunt bij elke reservering kiezen of je dit wilt verlagen. Dat kan zowel in de app of op onze website door op “je eigen risico” te klikken bij de reservering.

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen risico voor langere tijd laag te houden. Hier lees je hoe je dat doet.

* Voor oudere contracten geldt een eigen risico van € 225,-.
** bij oudere contracten is dit niet mogelijk

Bekijk alle veelgestelde vragen