Reservering inkorten

 

Bij Greenwheels beschik je over maximale flexibiliteit. Een auto bij jou in de buurt, wanneer jij die nodig hebt. En die je kan reserveren van ver van tevoren tot vlak voor vertrek. Jouw auto voor ieder moment, groot of klein, lange of korte rit.  

 

Maar soms veranderen plannen. Daarom kun je bij Greenwheels last-minute annuleren en brengen we je minder kosten in rekening als je de auto eerder terugbrengt (tot maximaal twee uur). Zo heb je wél de vrijheid van een eigen auto, maar niet de lasten. Let op: de mogelijkheid om de rit eerder te stoppen of in te korten is afhankelijk van je gekozen tarief en kan alleen via de Greenwheels app.

Vrouw gebruikt Greenwheels app swipe om te openen met rechterhand bij elektrische auto

Hoe werkt inkorten?

Stel, je hebt een reservering gemaakt van 10:00 tot 16:15 uur. 

- Je beëindigt de reservering via de Greenwheels app om 15:30 uur, dan brengen we de laatste 45 minuten niet in rekening.

- Je beëindigt de reservering om 14:00 uur, dan brengen we de tijd van 14:00 tot 14:15 uur wel in rekening maar die van de laatste twee uur (14:15 tot en met 16:15 uur) niet.

 

De mogelijkheid om de rit eerder te stoppen of in te korten is afhankelijk van je gekozen tarief en alleen mogelijk via de Greenwheels app. Als je reservering voor én na het inkorten volledig binnen een Langer weg-voordeel valt is de nieuwe ritprijs gelijk aan de originele prijs. 

Veelgestelde vraag

Hoe kan ik mijn reservering / rit stoppen of inkorten?

Een reservering stoppen doe je zoals je normaal de auto afsluit via de app of met je OV-chipkaart of Greenwheels-kaart. Een reservering inkorten (eerder stoppen) kan alleen via de Greenwheels-app. 

Lees meer over hoe je een Greenwheels-reservering kan inkorten.

 

 

Deze functionaliteit is vanaf 1 augustus 2022 beschikbaar afhankelijk van je gekozen tarief en het is alleen mogelijk om een rit in te korten via de Greenwheels app.