5 nieuwe auto’s maakt 51 deelauto’s in Amersfoort

 

We hebben samen met de Gemeente Amersfoort 5 extra deelauto’s geplaatst. Hiermee komt het aantal Greenwheels auto’s in Amersfoort uit op 51.

Er is gekozen voor de veelgebruikte stadsauto (Volkswagen up!). De nieuwe deelauto’s zijn te vinden in Amersfoort op de volgende adressen:

 

  • Banckertstraat 39
  • Hoek Franse Bellefleur & Dubbele Bellefleur 2
  • Zandkamp 5
  • Vitruviusstraat 1
  • Fahrenheitstraat 73

Onze auto’s staan op een vaste parkeerplaats, herkenbaar aan een speciaal bord voor autodelen. Een deelauto betaal je alleen bij gebruik. Iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden bij Greenwheels via de website of via de app. Voor de auto is geen sleutel nodig, de deelauto kan worden geopend via de Greenwheels app of OV-chipkaart.

Greenwheels deelauto geparkeerd auto huren in de stad

Grote impact op leefbaarheid in Amersfoort

Met het plaatsen van de deelauto’s zet de gemeente wederom een stap naar een nog duurzamer mobiliteitsbeleid. De impact van Greenwheels deelauto’s op steden is onomstotelijk. Uit onderzoek van Goudappel Coffeng blijkt dat voor elke deelauto die op straat geplaatst wordt, gemiddeld elf particuliere auto’s verdwijnen. Dat zijn in de Amersfoort dus 561 minder auto’s op straat.

DIRECT RESERVEREN

Andrew Berkhout, directeur Greenwheels: “Met meer dan 50 Greenwheels auto’s behoort de Gemeente Amersfoort tot de koplopers in Nederland op het gebied van autodelen. We zijn dan ook enthousiast dat we samen met de gemeente kunnen blijven groeien en zo voor een leefbaar Amersfoort zorgen.”

 

Gebruikers van Greenwheels rijden bovendien gemiddeld bijna tweeduizend kilometer minder per jaar omdat ze beter nadenken over mobiliteit wanneer ze op pad gaan. Ze fietsen vaker en kiezen sneller voor openbaar vervoer.

 

Ook gebruik maken van een deelauto in Amersfoort? Dat is heel eenvoudig, bekijk hieronder hoe het werkt of lees hier verder.