Nieuwe campagne 'Delen maakt je wereld mooier' van start

 

We delen al van alles met elkaar. Boeken uit de bibliotheek, een OV-fiets en ook deelauto’s. Een deelauto heeft veel voordelen. Zo betaal je alleen als je een deelauto gebruikt en kan je kiezen uit veel verschillende typen auto’s. Deelauto’s zijn ook nog eens beter voor het klimaat. Redenen genoeg voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om een nieuwe campagne te lanceren met de titel 'Delen maakt je wereld mooier'.

 

Als je in een gemiddelde straat kijkt, zie je overal geparkeerde auto’s staan. Dat is niet zo gek, want auto’s staan gemiddeld 96% van de tijd stil. Dat is best zonde toch? Door met meerdere mensen een auto te delen staan auto’s minder vaak stil en zijn er minder parkeerplaatsen nodig. De ruimte op straat kan dan anders gebruikt worden, bijvoorbeeld voor meer groen of parkeerplekken voor fietsen.

 

Beter voor jou en de wereld

Deelauto’s leveren mens en milieu verschillende voordelen op:

 

Voor jou: alleen betalen als je een deelauto gebruikt

Als je kiest voor een deelauto, betaal je alleen als je er gebruik van maakt. Je hebt geen vaste lasten zoals een autoverzekering en wegenbelasting. Ook onverwachte kosten zoals reparaties zijn verleden tijd. Als je overweegt om een auto te kopen, kan een deelauto je een dure aanschaf besparen.

 

Voor jou: altijd een deelauto die past bij wat je nodig hebt

Deelauto’s zijn er in allerlei vormen en maten. Of je nu even snel een auto nodig hebt om boodschappen te doen of een grote auto wil om grote spullen te vervoeren. Het kan allemaal. Van een kleine auto, tot een grote stationwagen, of zelfs een bestelbusje.

 

Voor de wereld: een deelauto is vaak een duurzame keuze

Deelauto’s zijn vaak beter voor het klimaat. Zo is bijna de helft van het aantal deelauto’s inmiddels elektrisch, en dit aantal stijgt ieder jaar. Elektrisch rijden draagt bij aan een schone lucht en minder CO-uitstoot. Zo maak je met een deelauto een duurzame keuze.

Vrouw bij elektrische deelauto Campagne Ministerie Infrastructuur en Waterstaat Start met delen

De mogelijkheden om een auto te delen

Naast verschillende soorten deelauto’s zijn er ook verschillende manieren om auto’s te delen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om samen met familie, vrienden of buren een auto te delen. Daarnaast kan je met de buurt of de straat ervoor kiezen om een eigen buurtcoöperatie op te zetten waarin je één of meerdere auto’s met elkaar deelt. Of je huurt snel en gemakkelijk een deelauto via een app op je mobiele telefoon bij één van de verschillende deelauto aanbieders. Dat laatste kan 24-7, dus precies wanneer het jou uitkomt.

Benieuwd of een deelauto ook wat voor jou is? Probeer een deelauto dan eens zelf. Dat kan heel gemakkelijk en extra voordelig met € 20 rijtegoed als welkomstkorting van Greenwheels! Meld je vandaag nog aan.

Ook autodeler worden? 

Meld je aan en ontvang € 20 rijtegoed als welkomstcadeau!