Eerste deelauto’s geplaatst in Blaricum: de 140e Greenwheels-gemeente

 

PERSBERICHT

Met ingang van 14 maart zijn onze Greenwheels-deelauto’s nu ook in Blaricum beschikbaar. Onlangs zijn de eerste twee auto’s geplaatst op de Karrekamer in de Bijvanck en op parkeerterrein Bellevue (Bergweg, kruising Huizerweg). Blaricum is de 140e gemeente van Nederland met een Greenwheels-auto. Wethouder Maria Klingenberg van de gemeente Blaricum gaf vanochtend het startsein voor het gebruik van de deelauto’s.

 

Met de komst van de deelauto’s zet ook de gemeente Blaricum een stap naar een duurzamer mobiliteitsbeleid. Wethouder Maria Klingenberg: “Ik ben blij dat we onze inwoners deze duurzame mobiliteitsoplossing kunnen bieden. Met zowel een locatie in de Bijvanck als op parkeerterrein Bellevue kunnen we hen goed faciliteren. Er zijn in Blaricum 18 actieve Greenwheels-gebruikers geregistreerd, terwijl er nog geen auto’s beschikbaar waren. Nu deze zijn geplaatst, verwachten we een toename in het gebruik. We zien een steeds grotere vraag naar deelvervoer. De verwachting is dat deze trend van individuele mobiliteit naar de deelmobiliteit de komende jaren blijft doorzetten”.

 

Autodelen duurzame optie

Greenwheels is grondlegger van autodelen in Nederland en bestaat al bijna 27 jaar. Het bedrijf, dat snel groeit, wil steden en dorpen leefbaarder maken door te zorgen dat er minder auto’s op straat staan. Greenwheels werkt hard aan de verduurzaming van de bestaande vloot en verwacht dit jaar ook meer elektrische deelauto’s te gaan plaatsen.

 

Blaricum 140e Greenwheels-gemeente

Greenwheels-directeur Andrew Berkhout: “Blaricum is de 140ste gemeente in Nederland met een Greenwheels-auto, een mooie mijlpaal! We blijven graag meedenken met de gemeente Blaricum over de mobiliteit van de toekomst.” De gemeente en Greenwheels houden de vraag naar de deelauto’s goed in de gaten en analyseren doorlopend de bezettingsgraad en het gebruik, zodat er op een later moment eventueel auto’s bij geplaatst kunnen worden.

Persbericht Blaricum eerste Greenwheels auto wethouder rijdt weg

Inwoner van Blaricum en ook Greenwheels-rijder worden?

Ga ook voor het gemak van autodelen. Nooit meer omkijken naar een auto, wel rijden. Aanmelden is zo gedaan.