Greenest Carwash reinigt onze deelauto’s zonder water

Onze deelauto's worden op duurzame wijze gewassen door Greenest Carwash. Zij doen dat namelijk zonder water en met volledig biologisch afbreekbare producten en besparen daarmee meer dan 150 liter drinkwater per wasbeurt. Door alle auto’s op deze manier te wassen hebben we in 2022 zo'n 8,4 miljoen liter drinkwater bespaard! Greenest Carwash is hier in oktober 2019 mee begonnen en dat betekent een totale besparing van wel 24 miljoen liter.

Per jaar levert het alleen al in Amsterdam al een besparing van ruim 2 miljoen liter water op. In de hoofdstad rijdt Greenest Carwash ook nog met de speciaal ontworpen ‘Cargo Bike’ om de auto’s met de bakfiets van een wasbeurt te voorzien! Met onze auto's door heel Nederland komen we uit op een jaarlijkse besparing van 8.400.000 liter water. Dat zijn ruim 3 olympische zwembaden vol!

Greenest Carwash up wassen zonder water

Verduurzaming betekent innovatie
Op de Dag van de Duurzaamheid in oktober 2019 gaf wethouder Marieke van Doorninck (Groenlinks) in Amsterdam het startsignaal voor de Cargo Bike. Zij gaf destijds al aan dat het duurzamer maken van processen vaak wordt gezien als een achteruitgang, maar het betekent vaak juist ook innovatie en daardoor vooruitgang. Nog steeds geeft dat volgens ons het concept van Greenest Carwash perfect weer.  

 

Waterbesparing: noodzakelijker dan ooit

We zijn al een paar jaar geleden begonnen met het 'wassen zonder water' van onze deelauto's. Momenteel is het besparen van water actueler dan ooit en zien we wereldwijd grote problemen door extreme droogte. We proberen altijd duurzame keuzes te maken en ook op die manier een bijdrage te leveren aan leefbaarheid.   

 

Greenest én Greenwheels = dubbel green

Greenest bestaat sinds 2011 en is het grootste autoreinigingsbedrijf op locatie. Voor Greenwheels is het - naast het duurzaamheidsaspect - ook van belang dat de auto's vaker beschikbaar zijn. Er hoeven tenslotte geen ritjes naar de autowasstraat gemaakt te worden, wat eveneens beter is voor het milieu. 

Het Greenwheels effect

De impact is groot én er is nog volop ruimte voor verbetering! Ongeveer 25 Greenwheels gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld 14 auto’s minder op straat. Zo ontstaat er ruimte voor leukere dingen op straat, is er minder uitstoot van CO2 en wordt er efficiënter met mobiliteit omgegaan door gebruikers. En er is ruimte voor uitbreiding! Er zijn namelijk nog genoeg steden waar impact gemaakt kan worden. Meer weten over het Greenwheels effect?

ALLES OVER HET GREENWHEELSEFFECT