Greenest Carwash reinigt onze deelauto’s zonder water

Sinds 1 oktober 2019 was Greenest Carwash onze deelauto's op een duurzame wijze. Zij doen dat namelijk zonder water en met volledig biologisch afbreekbare producten. Door alle auto’s op deze manier te wassen besparen we per jaar zo'n 7 miljoen liter water! Omdat we dit al 1,5 jaar doen, hebben we dus al ruim 10,5 miljoen water bespaard.

Per jaar levert het alleen al in Amsterdam al een besparing van bijna 1,8 miljoen liter water op. In de hoofdstad rijdt Greenest Carwash ook nog met de speciaal ontworpen ‘Cargo Bike’ om de auto’s met de bakfiets van een wasbeurt te voorzien! Met onze auto's door heel Nederland komen we uit op een jaarlijkse besparing van 7.020.000 liter water. Dat zijn bijna 3 olympische zwembaden vol!

Greenest Carwash up wassen zonder water

Verduurzaming betekent innovatie
Anderhalf jaar geleden, op de Dag van de Duurzaamheid (1 oktober 2019) gaf wethouder Marieke van Doorninck (Groenlinks) in Amsterdam het startsignaal voor de Cargo Bike. Zij gaf aan dat het duurzamer maken van processen vaak wordt gezien als een achteruitgang, maar het betekent vaak juist ook innovatie en daardoor vooruitgang. Dat geeft volgens ons het concept van Greenest Carwash perfect weer. 

 

Greenest én Greenwheels = dubbel green

Greenest bestaat sinds 2011 en is het grootste autoreinigingsbedrijf op locatie. Voor Greenwheels is het - naast het duurzaamheidsaspect - ook van belang dat de auto's vaker beschikbaar zijn. Er hoeven tenslotte geen ritjes naar de autowasstraat gemaakt te worden, wat op zijn beurt ook weer beter is voor het milieu. 

Het Greenwheels effect

De impact is groot én er is nog volop ruimte voor verbetering! Ongeveer 24 Greenwheels gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat. Zo ontstaat er ruimte voor leukere dingen op straat, is er minder uitstoot van CO2 en wordt er efficiënter met mobiliteit omgegaan door gebruikers. En er is ruimte voor uitbreiding! Er zijn namelijk nog genoeg steden waar impact gemaakt kan worden. Meer weten over het Greenwheels effect?

Alles over het Greenwheelseffect