Ons nieuwste project: 500 Greenwheels Flower Stations

 

In ons streven om Nederland groener en duurzamer te maken, presenteren we vol trots ons nieuwste groene initiatief: de Greenwheels Flower Stations. Ze worden tijdens de Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november) geplaatst. De Stations zijn ontworpen om steden en dorpen te vergroenen en daarmee een symbool én een uitwerking van onze inzet voor leefbaarheid.

 

Greenwheels begon 28 jaar geleden met de wens om buurten leefbaarder te maken. Dat is nog steeds onze missie. Dat doen we door middel van autodelen, maar waarom zouden we ons daar beperken? De uitdagingen van klimaatverandering en de behoefte aan groenere stedelijke gebieden inspireerden ons om verder te gaan. Zo werden de Greenwheels Flower Stations ‘geboren’.

 

Wat zijn Flower Stations?

De Flower Stations zijn kleine houten huisjes die zijn gevuld met gratis bloemzaadjes en bloembakken met groenblijvende planten. Je vindt ze bij 500 van onze deelauto’s, verspreid over heel Nederland. Ze dienen als kleine groene oases in stedelijke omgevingen en bieden talloze voordelen voor onze buurt en het milieu:

 

1 - Biodiversiteit en bestuiving

Een van de belangrijkste doelen van de Flower Stations is het bevorderen van biodiversiteit. De gratis bloemzaadjes die je bij de stations kunt vinden, zijn bedoeld om bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Hierdoor dragen de Flower Stations bij aan lokale ecosystemen.

 

2 - Vergroening van buurten

De planten in de bloembakken van de Flower Stations, Hedera Hibernica, voegen kleur en leven toe aan stedelijke gebieden. Ze zorgen niet alleen voor een visueel aantrekkelijkere omgeving, maar dragen ook bij aan een schonere lucht en een prettigere sfeer. De Hedera is winterhard, groenblijvend en gaat nog flink groter groeien!

 

3 - Toegankelijk voor iedereen

Greenwheels is een auto voor iedereen. De Flower Stations worden op 500 plaatsen, verspreid over Nederland, ophangen en zijn ook toegankelijk voor iedereen. Of je nu Greenwheels-rijder bent of gewoon een voorbijganger, je bent welkom om bloemzaadjes mee te nemen en bij te dragen aan de vergroening van Nederland!

 

Samen bouwen aan een groene toekomst

Met de Greenwheels Flower Stations willen we laten zien dat ook kleine acties een groot verschil kunnen maken. Deze initiatieven inspireren ons om samen te werken aan een groenere, gezondere planeet voor de huidige en toekomstige generaties. Laten we samen bouwen aan een duurzame toekomst, bloem voor bloem. We gaan voor minder stilstaande auto’s en meer biodiversiteit, oftewel: van vroem-vroem naar zoem-zoem.

 

Doe je mee met ons initiatief? Dan bedanken we je voor je betrokkenheid en support! Samen kunnen we de wereld veranderen, één Flower Station tegelijk.

Greenwheels Flower Station bij Autodate Bord Greenwheels deelauto

Meer weten?

Check Greenwheels.nl/groendoen voor zaaitips, gratis rijtegoed en veelgestelde vragen!