Zakelijk autodelen: het duurzame alternatief voor lease

 

Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor deze duurzame oplossing in plaats van traditionele leaseauto's? En hoe werkt dat rijden van deelauto's voor zakelijke ritten eigenlijk? In dit blogbericht ontdek je de voordelen van zakelijk autodelen en waarom het deelvervoer zo'n aantrekkelijke optie is voor moderne bedrijven - groot en klein - die op zoek zijn naar flexibiliteit, kostenbesparing en milieuvriendelijke oplossingen.

 

Wat is zakelijk autodelen?

Wat houdt zakelijk autodelen precies in? Simpel gezegd: het gebruikmaken van deelauto's voor als zakelijk vervoer. Dat kan naar één van onze compacte stadsauto's naar een afspraak zijn, maar ook een Caddy bus voor evenementen of beurzen. Ook kan een bedrijf via Greenwheels een pool van zakelijke deelauto's ter beschikking stellen aan werknemers, waardoor ze kunnen profiteren van gedeelde voertuigen voor zakelijke reizen. Zo is zakelijk autodelen een duurzaam en flexibel alternatief voor traditioneel zakelijk auto huren of leasen, zonder zelf de zorgen te hebben van een heel wagenpark.

 

Voordelen van zakelijk autodelen

Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor zakelijk autodelen? Het heeft vele voordelen, waaronder:

 

  • Duurzaamheid: zakelijk autodelen heeft een positieve impact op het milieu, door het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van milieuvriendelijk deelvervoer. 
  • Geen gedoe: deelauto's bieden de mogelijkheid tot het gebruiken van ruim 2.800 deelauto's, verdeeld over heel Nederland, zonder de zorgen van kilometerdeclaraties, verzekeringen, bijtelling, onderhoud, sleutelbeheer, schade en benzinebonnetjes.
  • Kostenbesparing: zakelijk autodelen helpt bedrijven om kosten te besparen, door de noodzaak van individuele auto's (met alle bijkomende kosten) voor werknemers te verminderen.
  • Flexibiliteit: Hoe biedt zakelijk autodelen werknemers de vrijheid om een geschikt voertuig te kiezen op basis van hun behoeften voor specifieke taken of zakelijke reizen, wat zorgt voor meer flexibiliteit en mobiliteit.

Zo werkt zakelijk autodelen

Als bedrijf is je aanmelding zo geregeld. Of je nu zzp'er bent of op zoek bent naar een oplossing voor honderden collega's: bij Greenwheels Zakelijk kan het. Meld je aan via onze website, kies één van onze zakelijke tarieven. Je kan zelf het tarief uitzoeken wat het beste past bij jouw organisatie. Doorloop de stappen, het wijst zich vanzelf. Na aanmelding voeg je de gewenste bestuurders toe (die nodig je uit per e-mail) en je eerste rit kan gereserveerd worden.

 

Veranderend regels en overstap naar duurzame opties

Waarom wordt zakelijk autodelen steeds populairder bij bedrijven? De veranderende regelgeving en incentives gericht op duurzaam vervoer moedigen bedrijven aan om over te stappen op deelvervoer. Ontdek hoe zakelijk autodelen perfect past binnen dit kader, waardoor bedrijven kunnen voldoen aan doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

 

Ieder z'n steentje

In deze tijd waarin we allemaal ons steentje moeten bijdragen, is zakelijk autodelen een mooie manier om zakelijk vervoer te regelen, zonder de lasten en mét grote voordelen voor het milieu. Met een focus op kostenbesparing, milieuvoordelen, flexibiliteit en het ontzorgen van zakelijk rijden, is dit een trend die naar verwachting zal blijven groeien, naarmate bedrijven zich blijven inzetten voor duurzaamheid en efficiëntie in hun zakelijke operaties. Kies vandaag nog voor zakelijk autodelen en stap in de toekomst van zakelijk vervoer!

Maak je bedrijf toekomstbestendig: kies zakelijk autodelen

Al meer dan 1.000 zzp'ers en 2.000 bedrijven gingen je voor. Het kan al vanaf € 20 per maand.