Greenest Carwash reinigt onze deelauto’s zonder water

1 oktober 2019 - Vanaf oktober wassen we al onze auto's nog duurzamer. Onze nieuwe partner Greenest Carwash reinigt de auto’s namelijk op locatie zonder water met biologisch afbreekbare producten. Door alle auto’s voortaan op deze manier te reinigen zullen we ca. 350 liter water per maand per auto besparen.

Per jaar is dat alleen al in Amsterdam een besparing van 3 miljoen liter water, waar ze met de speciaal ontworpen ‘Cargo Bike’ rondrijden om de auto’s van een wasbeurt te voorzien! Met onze auto's door heel Nederland komen we zelfs op ca. 10 miljoen liter water uit. Dit staat gelijk aan 4 olympische zwembaden vol water. 

Verduurzaming betekent innovatie
Op de Dag van de Duurzaamheid gaf wethouder Marieke van Doorninck, Groenlinks in Amsterdam, het startsignaal voor de Cargo Bike. Zij gaf onder andere aan dat het duurzamer maken van processen vaak wordt gezien als een achteruitgang, maar het betekent juist ook innovatie en daardoor vooruitgang. 

 

Dat geeft volgens ons het concept van Greenest Carwash perfect weer. Naast de waterbesparing, verhogen we bovendien de beschikbaarheid van de auto's door het wassen voortaan op locatie te doen.

Het Greenwheels effect

De impact is groot én er is nog volop ruimte voor verbetering! Ongeveer 24 Greenwheels gebruikers delen samen één auto en zorgen zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat. Zo ontstaat er ruimte voor leukere dingen op straat, is er minder uitstoot van CO2 en wordt er efficiënter met mobiliteit omgegaan door gebruikers. En er is ruimte voor uitbreiding! Er zijn namelijk nog genoeg steden waar impact gemaakt kan worden. Meer weten over het Greenwheels effect?

Alles over het Greenwheelseffect