Informatie m.b.t. het coronavirus

 

Laatste update 3-5-2021 - De wereld is deels tot stilstand gekomen vanwege het coronavirus. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Er kunnen diverse redenen zijn waarom iemand een deelauto nodig heeft. Om welke reden dan ook: je kunt nog steeds op Greenwheels rekenen! Bedenk voor je op pad gaat of de reis echt nodig is en houd je aan de richtlijnen van het RIVM. 


We informeren je graag over hoe we omgaan met de huidige situatie. Ook willen we benadrukken dat we de berichtgeving van het RIVM en de overheid nauwlettend in de gaten houden en daar, indien nodig, onze maatregelen op aanpassen.

 

Speciaal voor onze helden in de zorg hebben we het Greenwheels Bijzonder abonnement.

 

Onze maatregelen

 

  • Onze auto’s worden met extra regelmaat gereinigd. Van buiten, maar ook vooral van binnen worden de auto’s gereinigd met ecologische, afbreekbare en desinfecterende schoonmaakproducten.
  • Neem zelf ook maatregelen door handgel en reinigingsdoekjes te gebruiken voor je je rit begint en bij het verlaten van de auto. Help ook mee door geen afval achter te laten in de auto na je rit. Laat de auto achter zoals jij die graag zou willen aantreffen.
  • Lucht de auto regelmatig, onderzoek toont aan dat luchtcirculatie helpt om het risico op infectie te verkleinen. Laat het weer het toe: doe de ramen open. Zorg dat de airco niet op binnencirculatie staat. Dat kan door het schuifje (up!) naar dit icoon te schuiven of op deze knop te drukken.
  • Meer ritjes in een korte tijdsperiode? Denk dan eens aan onze scherpe “Langer weg” -tarieven. Hiermee kan je voor langere periode een auto huren voor jou alleen.
  • Heb je klachten of ben je positief getest op het coronavirus? Stop dan tijdelijk met het gebruik van Greenwheels en volg de instructies van het RIVM en je arts(en).

 

Wel of geen mondkapje in de auto?

Of je een niet-medisch mondkapje draagt in de auto hangt af van met wie je in de auto stapt:

  • Wel een mondkapje: je zit met mensen in de auto uit een ander huishouden.
  • Geen mondkapje: je zit in de auto met mensen uit hetzelfde huishouden.

 

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Bron: Rijksoverheid

 

Onze medewerkers

 

Bijna alle Greenwheels-medewerkers werken vanuit huis. De enige medewerkers die nog wel op pad zijn, zijn onze fleetcheckers. Zij controleren en onderhouden de auto’s. Wanneer zij lichte verkoudheid, klachten of symptomen hebben dan moeten zij verplicht thuisblijven. Ook wanneer er personen uit hetzelfde huishouden als de fleetcheckers zich ziek voelen, moeten zij thuisblijven.

Volkswagen up!

De Greenwheels deelauto's

 

Van een compacte stadsauto tot een ruime stationwagen of een elektrische deelauto. Bekijk hier alle specificaties van onze deelauto’s. Een auto voor ieder moment.

Auto's en specificaties