De Bijenkorf kiest voor Greenwheels deelauto's

 

De Bijenkorf wilde het mobiliteitsbeleid anders inrichten om tot een nog duurzamer beleid te komen. Mobiliteit met minder gedeclareerde autokilometers, maar wel de flexibiliteit voor medewerkers om zo efficiënt mogelijk te reizen.

 

Naar een nieuw mobiliteitsbeleid

De Bijenkorf heeft een hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost. Daar werd gebruik gemaakt van een mobiliteitsbeleid bestaande uit de volgende onderdelen:

 

  • Medewerkers werd de mogelijkheid geboden om kilometers te declareren die met eigen auto voor zakelijke doeleinden gereden werden.
  • Er waren poolauto’s op kantoor aanwezig voor zakelijke ritten.
  • Persoonlijke leaseauto’s.
  • Gebruik van mobiliteitskaarten voor medewerkers in specifieke functies. Deze werden gebruikt voor reizen met openbaar vervoer; trein, tram, metro en bus.

 

Deze oplossing bracht administratief en beleidsmatig enige uitdagingen met zich mee. Het versimpelen van het mobiliteitsbeleid en bijbehorende processen was dan ook het doel. Aanvullend gaf de mobiliteitsprovider van de mobiliteitskaarten aan te stoppen.

Greenwheels en de NS openbaar vervoer jonge vrouw bij NS station Holland Spoor

De oplossing, NS Business Card en Greenwheels

 

Het mobiliteitsbeleid anders in richten en een vervangende partner vinden om de mobiliteitskaarten te leveren was de opdracht. Daarnaast had de Bijenkorf nog een aantal doelstellingen:

 

- Minder gedeclareerde kilometers met privé auto’s

- Duurzamer reizen in combinatie met het OV

- Flexibiliteit om de reis zo efficiënt mogelijk in te richten.

 

De mobiliteitskaart die werd gekozen is de NS Business Card. Naast openbaar vervoer biedt de NS Business Card ook aanvullende deur-tot-deur diensten. Een van deze aanvullende diensten is Greenwheels met de publieke vloot van duizenden deelauto’s verspreid door Nederland. Maar ook de ov-fiets is één van de mogelijkheden.

Van poolauto’s naar slimme deelauto’s

 

De koppeling van de NS Business Card met Greenwheels opende ook de deuren om de exclusieve deelauto’s van Greenwheels in te zetten. De Bijenkorf besloot om de eigen poolauto’s te vervangen door zakelijke en exclusieve deelauto’s. Een eigen vloot naar de wensen van de Bijenkorf, bestaande uit twee benzine versies en twee elektrische uitvoeringen van de Volkswagen Golf met de door de Bijenkort gewenste opties.

“Naast het ter beschikking stellen van onze exclusieve deelauto’s verzorgt Greenwheels ook het beheer ervan zodat wij hier geen omkijken naar hebben.”
Bijenkorf zakelijke ervaring Greenwheels

Deze nieuwe flexibele oplossing biedt de Bijenkorf het volgende:

 

- Exclusieve deelauto’s online te reserveren via de Greenwheels app.

- Duurzaam reizen met de trein.

- Toegang en gebruik van duizenden beschikbaar Greenwheels als aanvulling op reizen met de trein.

 

De unieke combinatie met de NS en de publieke vloot gaf de doorslag voor de Bijenkorf om met Greenwheels in zee te gaan. Naast gemak voor de reizende medewerkers heeft het ook gezorgd voor een vereenvoudiging van de administratie. Reizen met openbaar vervoer en auto komen nu één gecombineerde factuur.

Kies voor slimme mobiliteit

 

We hebben altijd een oplossing voor de mobiliteitsbehoefte van jouw organisatie. Je kunt gebruik maken van onze duizenden deelauto's op straat of kiezen voor exclusieve slimme deelauto’s voor jouw organisatie. Vraag eenvoudig een gratis adviesgesprek aan.

Lees hier meer zakelijke Greenwheels ervaringen.