Borg 

 

Bij Greenwheels rekenen wij eenmalig bij je inschrijving een borg van € 100*. De borg zorgt ervoor dat er netjes wordt omgegaan met de spullen die we delen.

 

Borg, ook wel onderpand genoemd, is geld dat je betaalt en vervolgens terugkrijgt mits er niks is gebeurd met - in dit geval - de Greenwheels-auto. 

 

Je kunt op twee manieren de borg bij Greenwheels betalen:

  • via iDeal-betaling
  • met creditcard

Wanneer je kiest voor betaling van de Greenwheels kosten met een creditcard, dan betaal je de borg niet, maar wordt er alleen een reservering van € 100* gemaakt op je creditcard. Bij betaling met iDeal of automatische incasso wordt dit bedrag na inschrijving van je rekening afgeschreven en ontvang je dit uiterlijk 8 weken na beëindiging van het contract met Greenwheels terug.

 

* Voor nieuwe aanmeldingen voor de particuliere en zzp tarieven in de periode van 1/9/2021 tot 1/1/2025 hanteren we een verlaagde borg van € 100. Aanmeldingen gedurende deze periode behouden de lagere borg. Het reguliere borgbedrag is € 225. Voor Zakelijk Go en Zakelijk Pro rekenen wij een borg van € 250.

Veelgestelde vragen over borg

Wat is de borg bij Greenwheels?

Wanneer je je inschrijft bij Greenwheels vragen we je om een borg van € 100,- (voor Zakelijk Go en Zakelijk Pro is dit € 250). Wanneer je voor je creditcard kiest als betaalmethode maken we een reservering van dit bedrag op je creditcard. Bij iDeal wordt het bedrag éénmalig afgeschreven. Wanneer je je uitschrijft, ontvang je dit weer terug, mits je aan al je betalingen hebt voldaan. 

Wanneer ontvang ik mijn borg terug?

Wanneer je je uitschrijft bij Greenwheels, ontvang je de borg 8 weken na de einddatum van je tarief terug. Dit wel op voorwaarde dat je al je betalingen hebt voldaan. We houden een termijn van 8 weken aan, omdat er nog verkeersboetes kunnen binnenkomen. Meer over de borg lees je hier


Is dat niet het geval? Dan houden wij de openstaande bedragen in op de borg. Wanneer je creditcard als betaalmethode hebt gekozen, wordt de reservering op je creditcard automatisch opgeheven. Bij iDeal storten we het bedrag terug op je bijbehorende rekening.

BEKIJK ALLE VEELGESTELDE VRAGEN