Tanken en benzinekosten

 

Als de tank voor minder dan een kwart vol zit, is het tijd om bij te tanken. Wanneer je dit niet doet, riskeer je een boete. Je betaalt niet apart voor deze tank- en laadkosten. Dit zit inbegrepen in het kilometertarief.

 

Benzinekosten en laadkosten

In de kilometerprijs zijn de brandstofkosten en laadkosten van elektrische auto’s meegenomen. Tanken kost dus niets extra. In elke auto bevindt zich een tankpas of een laadpas. Hier kan de tankbeurt mee worden betaald.

Boete bij niet tanken of laden

Wanneer je de auto terugzet, zorg dan dat de tank voor minstens één kwart vol is. Laat je de auto bij het einde van je rit met een lege tank achter, dan berekenen wij een bijdrage van € 25,-.

 

Deelauto’s & benzine tanken

De Greenwheels auto’s rijden op benzine. Alleen de Caddy bestelbus rijdt op diesel. Noteer voordat je gaat tanken altijd eerst het aantal kilometers op de kilometerteller. Dit getal moet je bij het afrekenen invoeren.

Als je de motor hebt uitgezet, haal je de tankpas uit de boardcomputer die in het dashboardkastje zit. De pincode verschijnt dan op het display. De pincode kun je ook vinden in de app via ‘Tanken’ in het menu dat zichtbaar is wanneer je een lopende reservering hebt.

Open met de contactsleutel de tankdop. Achterop de tankdop vind je tankinstructies. Bij het afrekenen heb je de pincode en de kilometerstand nodig. Stop na het afrekenen de tankpas terug in de boardcomputer.

 

Elektrische deelauto’s laden

Volg deze stappen om een elektrische auto te laten laden:                          

  1. Pak de laadpas uit de boardcomputer;
  2. Pak daarna de laadkabel uit de achterbak;
  3. Open het klepje aan de zijkant van de auto en plaats de lader in de auto;
  4. Plaats vervolgens het andere uiteinde van de laadkabel aan de laadpaal;
  5. Volg de instructies op de laadpaal om het laden te activeren met je laadpas.
  6. Controleer of het laden start. Dit kun je zien doordat de laadpaal de juiste kleur aanneemt zoals aangegeven op de laadpaal. Maar er ontstaat ook direct na het activeren een scherm op het dashboard in de auto waar de laadduur zichtbaar wordt en een groene stekker zichtbaar is.

Veelgestelde vragen over tanken

Hoe werkt tanken?

Als de tank voor minder dan een kwart vol zit, is het tijd om bij te tanken. Wanneer je dit niet doet, riskeer je een boete. Om te tanken heb je de pincode van de tankpas nodig en de kilometerstand van de auto. Die moet je bij het afrekenen invoeren. Je vindt deze ook in de app.
1. Noteer voordat je gaat tanken altijd eerst het aantal kilometers op de kilometerteller. Dit getal moet je bij het afrekenen invoeren.
2. Als je de motor hebt uitgezet, haal je de pinpas uit de boardcomputer.
3. De pincode verschijnt dan op het display.
4. Open met de contactsleutel de tankdop. Achterop de tankdop vind je tankinstructies.
5. Stop na het afrekenen de tankpas terug in de boardcomputer.

Bekijk alle veelgestelde vragen