Zo werkt tanken met Greenwheels

 

Als de tank voor minder dan een kwart vol zit, is het tijd om bij te tanken. Wanneer je dit niet doet, riskeer je een boete. Als je de auto terugzet dient de tank ten minste een kwart vol te zijn. In elke auto bevindt zich een tankpas. Hier kan de tankbeurt mee worden betaald. Je betaalt dus niet apart voor deze tankkosten.

 

Met een elektrische Greenwheels op pad? Lees hier hoe laden werkt.

 

Tanken met Greenwheels                        

Als de tank minder dan een kwart vol is, is het tijd om te gaan tanken.

 

  1. Pak de boordcomputer uit het dashboardkastje en kies optie [2]: tanken. Haal de tankpas uit de boardcomputer. De pincode voor de tankpas & de juiste soort brandstof voor de auto verschijnen nu op het scherm. De auto's rijden op benzine (E10), alleen onze Caddy bestelbus rijdt op diesel (B7).
  2. Vul de kilometerstand in op het scherm.
  3. Open de tankdop door de sleutel eerst een halve slag naar links te draaien, en vervolgens de dop linksom te draaien.
  4. In een onbemand station voer je eerst de pinpas in en volg je de stappen. Kies voor vervangend vervoer 'NEE'. Tank met de juiste brandstof de auto helemaal vol. Je hebt hiervoor de juiste kilometerstand nodig.
    In een bemand station tank je eerst de juiste brandstof, en reken je vervolgens binnen af met de tankpas. Ook hiervoor heb je de juiste kilometerstand nodig.
  5. Sluit de tankdop en doe de tankpas weer in de boardcomputer.

Bedankt voor het tanken, fijne rit!

 

Terug naar het video-overzicht

Veelgestelde vragen over tanken

Waar vind ik de pincode van de tankpas?

De pincode van de tankpas kun je opvragen via de boordcomputer en via de app:

Boordcomputer:

• Pak de boardcomputer erbij en kies voor optie 3: ‘tanken’
• Haal de tankpas uit de boordcomputer
• De pincode verschijnt in het scherm

Via de app:

Deze optie is alleen beschikbaar als je de auto hebt geopend met de app en de rit actief is.

• Kies voor ‘tanken’ in het ritscherm
• De pincode van de tankpas wordt dan zichtbaar.

Ik heb tanken of laden zelf betaald. Hoe kan ik dit declareren?

In iedere deelauto van Greenwheels vind je een tank- en laadpas waarmee je kosteloos kunt tanken of laden in heel Nederland. Deze pas werkt niet in het buitenland.

Kun je, bijvoorbeeld door een (PIN-)storing, niet betalen met de tankpas? Dan vragen we je om het bedrag zelf af te rekenen en te declareren. We verrekenen de kosten met je eerstvolgende factuur.

Hoe declareer je een zelfbetaalde bon? Dat doe je eenvoudig door een foto van de bon te uploaden in je account in het menu onder 'klantenservice'.

Gebruik je Greenwheels via je NS Businesscard, Shuttel, Mobility Mixx, Mobiliteitsfabriek of Gaiyo en heb je dus geen Greenwheels-account? Dan heb je de optie om een bon te uploaden niet. Alleen dan declareer je je bon hier. Declaraties via deze weg van bestuurders die een bon kunnen uploaden in hun eigen account worden niet verrekend.

Hoe worden de brandstofkosten per kilometer vastgesteld?

Bij al onze tarieven zijn is de brandstof verrekend in de kilometerprijs. Je hoeft tank- en laadkosten ook niet voor te schieten, iedere Greenwheels deelauto heeft een tank- en laadpas die je kan gebruiken. Bekijk hier hoe tanken met Greenwheels werkt.

BEKIJK ALLE VEELGESTELDE VRAGEN