European Mobility Week: gratis Greenwheels uitproberen!

Van 16 tot en met 22 september wordt de Europese Mobiliteitsweek gehouden. Deze week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét moment waarop gemeenten en andere organisaties in heel Europa (en ver daarbuiten) duurzame mobiliteit op de kaart zetten. Met de Europese Mobiliteitsweek geeft de Europese Commissie aandacht aan duurzame vormen van vervoer en bewust autogebruik.

Man en vrouw gaan op stap met rode Greenwheels deelauto

2021 Editie

In Nederland wordt dit gecoördineerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met gemeenten en organisaties. Verschillende Nederlandse gemeenten houden in deze week (online) bijeenkomsten, wedstrijden en campagnes, maar ook straatacties en kennismakingsdagen met elektrische auto’s of deelauto’s om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Als thema van de 2021 editie is, niet geheel onverwacht gezien de Covid-pandemie, gekozen voor: “Move Sustainably. Stay Healthy”.

Greenwheels elektrische auto Skoda CITIGOe in natuurgebied

Ons doel

De MOBILITYACTIONS zijn duurzame mobiliteitsacties die het hele jaar door lopen. Dit jaar heeft de Europese Mobiliteitsweek een extra feestelijk tintje: het wordt voor de 20e keer georganiseerd. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de overstap van bezit naar gebruik kunnen maken en hebben daarom een actie opgezet om Nederlanders kennis te laten maken met onze deelauto's. 

(Bijna) Gratis uitproberen


Als aanbieder van duurzame mobiliteit vinden we het belangrijk om deelauto's mogelijk te maken voor iedereen. Onze slogan is dan ook "een auto voor iedereen". In de week van 16 tot en met 22 september kan dat met een voucher ter waarde van € 20,- waardoor voor veel nieuwe Greenwheels-rijders de eerste rit gratis of bijna gratis zal zijn. En wist je dat je bij Greenwheels het hele jaar door je kan aanmelden zonder kosten? Met het Soms-tarief betaal je alleen wanneer je rijdt!


Ook Greenwheels uitproberen? Dat doe je zo:

 

  1. Meld je aan bij Greenwheels
  2. Bij succesvolle aanmelding ontvang je een welkomstmail met een code.
  3. Deze code is goed voor € 20 rijtegoed. Zie de instructie in de welkomstmail over het toevoegen van dit rijtegoed aan jouw account.
  4. Geniet van je eerste gratis rit!

Je kan bij Greenwheels ook steeds vaker een elektrische auto reserveren, waardoor je nóg duurzamer op pad kunt. Wil je weten waar de dichtstbijzijnde Greenwheels-auto staat? Download dan onze app.

Word jij onze nieuwste Greenwheels-rijder? Probeer het een keertje uit!

Weten wat anderen vinden van het rijden met Greenwheels? Check onze klantervaringen.

Het Greenwheels-effect


Kiezen voor deelauto’s is een bewuste en milieuvriendelijke keuze. Deelvervoer draagt bij aan de verlaging van CO2 en zorgt voor meer ruimte op straat voor andere dingen, zoals groen of speelplekken. Wil je meer weten over het effect van Greenwheels op het milieu? Lees dat hier.

 

Let op: de code kun je alleen in de periode 16 tot en met 22 september 2021 verzilveren. Het rijtegoed is daarna geldig tot en met 31 december 2021.