Met Greenwheels naar het buitenland

 

Zin in een autovakantie, maar niet in Nederland? Natuurlijk kan je ook met een Greenwheels-deelauto op vakantie naar het buitenland. Dat kan zowel voor een weekendje weg naar België of Duitsland als voor een paar weken op de camping in Frankrijk of Spanje.

 

Goed om te weten: je kan bij ons zonder problemen een auto huren en binnen Europa reizen. Buiten Europa kan in bepaalde gevallen ook, neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

 

Voordelig een auto voor langere periode


Met Greenwheels kan je eenvoudig een auto voor een langere periode huren. Voor je autovakantie naar Luxemburg bijvoorbeeld. Hiervoor hebben we ons speciale Langer weg-voordeel. Dat zijn tarieven waarmee je een Greenwheels auto kunt huren voor een dag (24 uur), een weekend (2 dagen), een week of zelfs meerdere weken. Zo ben je flexibel in waar je gaat en staat op vakantie en ben je geen dief van je eigen portemonnee.

 

Tips met een deelauto naar het buitenland


Ga je met één van onze deelauto’s over de grens, dan is het goed om met een aantal zaken rekening te houden:

Greenwheels benzine tanken up! Euro 95

Tanken in het buitenland

Bij reizen in het buitenland hoort ook tanken in het buitenland. En waar je dat in Nederland doet met de speciale Greenwheels tankpas, gaat dat over de grens wat anders. Je kunt in dit geval gewoon tanken en de tankbon(nen) bij thuiskomst declareren in je profiel. Klik daarvoor op ‘Klantenservice’ en upload het document met een korte beschrijving van de tankkosten. We verrekenen de tankkosten met je eerstvolgende factuur.

Milieustickers en milieuzones

 

In sommige landen en steden zijn milieuzones ingesteld. Dan heb je bijvoorbeeld een vignet of milieusticker nodig. Greenwheels-auto’s zijn niet standaard uitgerust met deze stickers. Het is dan ook goed om jezelf op de hoogte te stellen van de regels in het vakantieland (of regio of stad) van jouw keuze en van de landen waar je doorheen reist. Sommige milieustickers worden per post opgestuurd, dit kan wel tot een week duren, dus wees op tijd met je aanvraag. De uitzondering is Gent. Voor de aanvraag van de milieusticker voor deze stad heb je onze hulp nodig. Dat ligt niet aan jou, maar aan het uitgebreide proces dat de gemeente Gent erop nahoudt 😉 Neem hiervoor contact op met de klantenservice. 

 

TIP: De ANWB heeft een zeer compleet en up-to-date overzicht van de verkeersregels per land: ANWB Landeninformatie.

Koppel op vakantie in zuid Europese stad hand in hand

Verzekering en eigen risico 

Alle Greenwheels-auto’s zijn verzekerd en jij rijdt natuurlijk als de beste, maar stel dat de auto toch beschadigd raakt. Als we de schade dan niet op de andere partij kunnen verhalen - bijvoorbeeld wanneer de schade jouw schuld is - brengen we een bedrag aan eigen risico bij jou in rekening. Het eigen risico is standaard per schadegeval € 500. Je hebt de optie om je eigen risico te verlagen tot € 75 voor € 3,99* per reservering.

 

Mocht je in het geval van een aanrijding in het buitenland en de afwikkeling van de schade gevraagd worden naar een bewijs van de autoverzekering, ook wel de groene kaart genoemd, neem dan contact met ons op. Wij kunnen deze gegevens naar de desbetreffende verzekeraar of het politiebureau sturen.

Navigatie

 

Al onze auto’s zijn voorzien van een 12V-aansluiting. Wil je gebruik maken van de navigatie op je telefoon? Huur dan één van de Greenwheels met telefoonhouder en koop een 12V-oplader met usb-uitgang. Zo is je batterij niet al na een uurtje of twee leeg en kun jij handsfree je vakantieroute rijden.

Greenwheels VW Variant im Blumenfeld Deutschland Auto unterwegs auto mieten

Pech onderweg 

 

Ook daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in als je op reis bent! Maar mocht je toch in het buitenland met je deelauto pech hebben, dan staan wij én de ANWB Wegenwacht meteen voor je klaar. Vanuit het buitenland kun je 24-7 bellen met +31 10 411 31 21 (internationaal tarief).

Vakantie met een e-auto

 

Wil je op autovakantie naar Frankrijk, maar dan nog duurzamer? Je kunt ook één van onze elektrische deelauto’s huren. Daarbij is vooral de actieradius van belang. Met onze compacte Skoda CITIGOe, Seat Mii electric en VW e-up! haal je de 210 kilometer zonder op te laden. Heb je nog minder dan 50 km over op de accu, dan is het tijd om te gaan (snel)laden. Plan je route met behulp van de EV-routeplanner van de ANWB, dan weet je precies waar de laadpunten te vinden zijn. Tip: onze CITIGOe heeft cruise control, lekker voor die lange afstanden.

 

Belangrijk! De laadpas (net als de tankpas) werkt alleen in Nederland. Ben je buiten Nederland? Zorg dan dat je zelf een laadpas bij je hebt, bijvoorbeeld die van de ANWB. Bij terugkomst kun je de kosten van het laden declareren via je account.

Rijden in de zomer

 

Waar moet je bij een zomerse trip aan denken als het gaat om autorijden? Welke handige functies zitten er in de auto om je rit comfortabeler te maken? Je vindt de antwoorden in ons artikel: rijtips voor de zomer.

 

Foto? #greenwheels 

 

Een glimmende Greenwheels in de bergen of juist in een zonovergoten glooiend Italiaans landschap? Voor een prachtig kasteel of in een pittoresk Frans dorpje? Daar worden we heel erg blij van! We vinden het altijd leuk om foto’s van onze deelauto’s te ontvangen! Stuur je foto gerust naar ons toe of plaats de foto op social media met #greenwheels. We delen ze regelmatig op onze social media-kanalen.

 

We wensen je een heerlijke, fijne en zonnige zomervakantie!

 

* Voor particuliere gebruikers inclusief 21% btw, voor zakelijke gebruikers exclusief 21% btw.