Met Greenwheels naar het buitenland

 

Houd jij wel van een roadtrip? Met een Greenwheels kan je ook eenvoudig op vakantie naar het buitenland. Van een weekendje weg naar België of Duitsland tot een paar weken op de camping in Frankrijk of Spanje. 

 

Je huurt gemakkelijk een deelauto en gaat zonder problemen de grens over. Goed om te weten: binnen Europa werkt alles gewoon zoals je gewend bent. Wil je buiten Europa op vakantie? In sommige gevallen kan dat ook, neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

 

Voordelig langer weg

 

Of je nu een weekend weg gaat of meerdere weken. Met Greenwheels ga je extra voordelig op pad met ons speciale Langer weg-voordeel. Met deze tarieven huur je een auto voor een dag (24 uur), een weekend (2 dagen), een week of zelfs meerdere weken. 

 

 

Dit zijn onze tips voor je deelautovakantie naar het buitenland

 

Ga je met een Greenwheels-auto over de grens? Houd dan rekening met: 

Greenwheels benzine tanken up! Euro 95

Tanken in het buitenland 

Reizen in het buitenland betekent ook: tanken in het buitenland. In Nederland tank je met de speciale Greenwheels tankpas, maar over de grens werkt dit nét iets anders. 

 

Geen paniek: je kan gewoon tanken. De tankpas werkt alleen in Nederland, maar je kan de tankbon(nen) bij thuiskomst declareren in je profiel. Ga naar 'Klantenservice' en upload het document met een korte omschrijving van de tankkosten. Dit wordt op je eerstvolgende factuur verrekend. 

Milieustickers en -zones

 

Er zijn steeds meer milieuzones. Dit betekent dat je een vignet of milieusticker nodig kan hebben voor je vakantie. Onze deelauto's zijn hier niet standaard mee uitgerust. Zorg daarom dat je goed op de hoogte bent van de regels in het land van bestemming én onderweg. 

 

Sommige stickers worden per post opgestuurd. Dit kan even duren, dus weest op tijd met je aanvraag. Gent is hierop een uitzondering. Om deze milieusticker aan te vragen, heb je onze hulp nodig, omdat de gemeente er een uitgebreid process op nahoudt. Neem gerust contact op met de klantenservice als je met een Greenwheels naar Gent wilt. 

 

TIP: De ANWB heeft een zeer compleet en up-to-date overzicht van de verkeersregels per land: ANWB Landeninformatie.

Koppel op vakantie in zuid Europese stad hand in hand

Verzekering en eigen risico 

Het kan zelfs de beste chauffeur overkomen: schade. Gelukkig is iedere Greenwheels-deelauto goed verzekerd! Is de schade niet op de andere partij te verhalen? (Bijvoorbeeld wanneer de schade jouw schuld is.) Dan brengen we het eigen risico bij jou in rekening. Per schadegeval bedraagt dit € 500. Je kan het eigen risico voor € 3,99* per reservering verlagen naar € 75. 

 

Het kan zijn dat je bij een aanrijding in het buitenland wordt gevraagd naar een bewijs van de autoverzekering. Dit heet ook wel de 'groene kaart'. Wanneer dit gebeurt, neem je contact met ons op. Wij kunnen de gegevens opsturen naar de desbetreffende verzekeraar of het politiebureau. 

Navigatie

 

Alle deelauto's van Greenwheels zijn voorzien van een 12V-aansluiting. Gebruik je liever de navigatie op je smartphone? Er zijn ook auto's beschikbaar met een telefoonhouder. Zo kan jij veilig je vakantieroute rijden. 

Greenwheels VW Variant im Blumenfeld Deutschland Auto unterwegs auto mieten

Pech onderweg ?

 

Dat is natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten! Mocht je in het buitenland pech hebben met je deelauto, dan staan wij én de ANWB Wegenwacht meteen voor je klaar. Je kan, ook vanuit het buitenland, 24/7 bellen met +31 10 411 31 21 (internationaal tarief).

Vakantie met een e-auto

 

Voor een nóg duurzamere autovakantie huur je natuurlijk één van onze elektrische deelauto's. Let vooral op de actieradius. Met onze compacte Skoda CITIGOe, Seat Mii electric en VW e-up! haal je tot wel 260 kilometer zonder op te laden. De Volkswagen ID.3 komt met 346 kilometer nog net wat verder.

 

Heb je nog minder dan 50 km over op de accu, dan is het tijd om te gaan (snel)laden. Plan je route met behulp van de EV-routeplanner van de ANWB, dan weet je precies waar de laadpunten te vinden zijn. Tip: onze CITIGOe en ID.3 hebben cruise control, lekker voor lange afstanden.

 

Belangrijk! De laadpas (net als de tankpas) werkt alleen in Nederland. Ben je buiten Nederland? Zorg dan dat je zelf een laadpas bij je hebt, bijvoorbeeld die van de ANWB. Bij terugkomst kun je de kosten van het laden declareren via je account.

Rijden in de zomer

 

De zomer vraagt om een íets andere rijstijl dan de rest van het jaar. Waar moet je op letten en welke handige functies maken je Greenwheels-rit nog comfortabeler? Lees dit en meer in onze rijtips voor de zomer.

 

 

Foto? #greenwheels 

 

Wij vinden het altijd leuk om vakantiefoto's van onze deelauto's te ontvangen! Ben je met de Greenwheels op pad in binnen of buitenland? Laat het ons dan vooral weten. Stuur je foto op of plaats hem op social media met #greenwheels. We delen de foto's regelmatig op onze social media-kanalen. 

 

We wensen je een heerlijke zomervakantie!

 

* Voor particuliere gebruikers inclusief 21% btw, voor zakelijke gebruikers exclusief 21% btw.