Een auto huren voor je vakantie

 

Wist je dat je met een Greenwheels-auto ook naar het buitenland kan? Gewoon zoals je gewend bent, zonder gedoe. Van een strandvakantie in Spanje tot wintersport in Oostenrijk, reserveer je Greenwheels via de app en ga op pad.

Naar het buitenland met Greenwheels

 

Een auto huren voor vakantie naar het buitenland klinkt misschien als een hele opgave, maar een Greenwheels-auto heeft een hoop voordelen:

  • Reserveer ver van tevoren óf vlak voor vertrek
  • Laden/tanken en verzekeringen zitten bij de prijs inbegrepen
  • Wijzig je reservering wanneer je wil
  • Gratis annuleren (of eerder terug brengen)
  • 24/7 klantenservice en pechhulp, ook in het buitenland
  • Voordelig langer weg met Vaak- en Regelmatig-tarief

Welke auto staat bij jou in de buurt?

Bekijk welke van de 2.800+ auto's er bij jou in de buurt staan.

Zo huur je een auto voor je vakantie

1) Reserveer een auto

Meld je aan bij Greenwheels, al vanaf € 0 per maand. Reserveer een auto en kies een datum en tijd. Je kan je reservering ook annuleren of de tijden wijzigen.

2) Auto openen en wegrijden

Open de auto met de app en pak de boordcomputer uit het dashboardkastje. Voer je pincode in en haal de sleutel eruit. Starten maar!

3) Terugkeren en afsluiten

Na afloop van je rit zet je de auto terug op de eigen, vaste locatie. Je plaatst de sleutel terug in de boordcomputer en sluit de auto weer af met de app.

Auto huren buitenland: wat moet je weten?

 

Je kan zonder problemen een Greenwheels-auto huren en binnen Europa reizen (en in bepaalde gevallen ook daarbuiten). Sommige zaken zijn alleen net iets anders geregeld. Dit is waar je op moet letten voor vertrek.

Milieustickers en milieuzones

 

In sommige landen en steden heb je een vignet of milieusticker nodig, omdat er bepaalde milieuzones gelden. Greenwheels-auto’s zijn hier niet standaard mee uit gerust en deze moet je dan ook zelf regelen. Het is dus goed om je vooraf in te lezen over de regels van jouw vakantiebestemming. Heb je een milieusticker nodig? Vraag deze tijdig aan.

 

TIP: De ANWB heeft een zeer compleet en up-to-date overzicht van de verkeersregels per land: ANWB Landeninformatie.

 

Meer weten over vakantie met een Greenwheels? Dit zijn de 10 meest gestelde vragen beantwoord.

 

Tanken en laden in het buitenland

 

De Greenwheels laad- en tankpassen werken alléén in Nederland. In het buitenland kan je gewoon tanken en (bij terugkomst) de bon(nen) declareren via je account. Let op: om te kunnen laden in het buitenland heb je dus zelf één of meerdere laadpassen nodig, bijvoorbeeld die van de ANWB. Ga je met een elektrische Greenwheels op vakantie? Zorg dan dat je voor vertrek een laadpas hebt.  

 

Wat kost een auto huren voor vakantie?

 

Je gebruikelijke Greenwheels-tarief geldt ook voor het buitenland. Wat het precies kost, hangt af van hoelang je met je Greenwheels-auto weg gaat én hoeveel kilometers je tijdens je vakantie rijdt. Voorafgaand aan het reserveren kan je de periode én het aantal kilometers aangeven. Wij schatten dan in wat de reservering ongeveer kost. Na het beëindigen van je rit zie je de kosten terug in je account.

 

Heb je het Vaak- of Regelmatig-tarief? Dan kan je op een lange rit flink besparen. Zo krijg je bij een week weg tot wel 75% korting ten opzichte van het Soms-tarief en voor een weekend weg is dat 65%.

Een auto voor...

... je stedentrip

Onze compacte stadsauto’s zijn ideaal voor stedentrips, in binnen én buitenland. Lees meer.

... je wintersport

De VW variant leent zich juist weer perfect voor wintersport. De ruime achterbak heeft genoeg ruimte voor je ski’s. Lees meer.

... je duurzame vakantie

Staat duurzaamheid voorop? Pak dan een van onze elektrische auto’s. Zo reis jij uitstootvrij naar je vakantiebestemming. Lees meer.

Vanaf welke leeftijd mag je een auto huren voor naar het buitenland?

 

Om een Greenwheels te huren, voor binnen en buitenland, moet je 18 jaar of ouder zijn én in het bezit zijn van een regulier rijbewijs B.

 

Ben ik ook in het buitenland verzekerd?

 

Alle Greenwheels-auto’s zijn verzekerd. Mocht je schade rijden, en deze is niet op de andere partij te verhalen – bijvoorbeeld wanneer de schade jouw schuld is – dan brengen we een bedrag aan eigen risico bij jou in rekening. Het eigen risico is standaard per schadegeval € 500. Je hebt de optie op je eigen risico te verlagen tot € 75 voor € 3,99 per reservering.

Wordt er bij afwikkeling van schade in het buitenland gevraagd naar een bewijs van de autoverzekering (ook wel de groene kaart genoemd), neem dan contact met ons op. Wij kunnen deze gegevens naar de desbetreffende verzekeraar of het politiebureau sturen.

 

Hoe werkt tanken/laden in het buitenland?

 

De Greenwheels tank- of laadpas werkt alleen in Nederland, maar je kan gewoon tanken of laden en de bon(nen) declareren in je profiel. Klik hiervoor op ‘Klantenservice’ en upload het document met een korte beschrijving van de tankkosten. We verrekenen deze kosten met je eerstvolgende factuur.

 

Heb ik winterbanden nodig?

 

Onze auto’s hebben geen specifieke winterbanden, maar all-season banden met 3PMSF-symbool (bergje of sneeuwvlok). Daarmee kan je ook bij sneeuw en ijs op pad met je Greenwheels, en dus óók op wintersport. Je hebt wel minder grip in vergelijking met winterbanden, dus neem de tijd voor je rit bij sneeuw of gladheid.

 

Start nu met autodelen via de Greenwheels app