Op vakantie met Greenwheels: de 10 meest gestelde vragen

 

Vakantie op de planning? Of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat, op reis gaan met een deelauto kan zeker! Sommige dingen zijn dan wel anders dan wanneer je met je eigen auto gaat. Zo heb je veel meer tijd om je vakantie voor te bereiden, omdat je helemaal niets hoeft te checken aan de auto: we controleren de bandenspanning, het oliepeil, noem maar op: zelfs het autowassen regelen wij! Dat is een zorg minder!

 

En met behulp van onderstaande informatie ga je helemaal goed voorbereid op reis met Greenwheels:

Heide met zomerbloemen zomerse rit met Greenwheels

1. Mag je op vakantie naar het buitenland met een Greenwheels?

Jazeker! Natuurlijk kan je ook met een Greenwheels-deelauto op vakantie naar het buitenland. Binnen Europa is dat helemaal geen probleem. Wil je naar een land buiten Europa, neem dan even contact op met onze klantenservice. Er is veel mogelijk, maar inzake de verzekering willen we dat graag even met je doorspreken.

2. Worden alle benzinekosten van mijn reis vergoed?

 

Ja. In Nederland kun je hiervoor gewoon de tankpas gebruiken, in andere landen werkt die niet. De door jou in het buitenland gemaakte tankkosten kun je bij thuiskomst declareren via je profiel. Klik daarvoor op ‘Klantenservice’ en upload het document met een korte beschrijving van de tankkosten. We verrekenen de kosten met je eerstvolgende factuur. Kosten voor vignetten, milieustickers, tolwegen, bergpassen en dergelijke worden niet vergoed.

Loopplank wandelpad Marker Wadden Zuiderzee Flevoland IJsselmeer vakantie in Nederland

3. Hoe zit het met vignetten/milieustickers enzovoorts voor de Greenwheels?

Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië zijn Europese landen waarvoor een autovignet nodig is. Andere steden mag je alleen in met een bepaalde milieusticker. We raden je aan om jezelf op de hoogte te stellen van de reis- en verkeersregels van het land waar je naartoe gaat, maar ook van de landen die je eventueel doorkruist. Denk daarbij ook aan speciale uitrusting die de auto in sommige landen moet hebben. Zo zijn sneeuwkettingen in een aantal wintersportlanden verplicht. Check hiervoor de ANWB. Onder Greenwheels.nl/autos vind je de zaken waarmee onze auto’s uitgerust zijn.

Ben je van plan Gent (BE) te bezoeken? Voor het aanvraagproces van de milieusticker voor deze stad heb je onze hulp nodig. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

4. Wat als mijn reis niet door kan gaan?

 

Moet je je vakantie annuleren en heb je je Greenwheels niet meer nodig? Je kunt een reservering gratis wijzigen of annuleren tot een uur voor de gereserveerde begintijd. Daarna kun je niet meer annuleren en betaal je voor de tijd dat je de auto hebt gereserveerd (uiteraard niet voor de kilometers). Kun je zelf niet rijden, maar wil je wel naar je vakantieadres? Weet dan dat je zonder kosten ook een extra bestuurder kunt toevoegen.

5. Ben ik verzekerd als er iets gebeurt met de auto tijdens de reis?

Ja. Al onze auto’s zijn verzekerd, inclusief ongevallen-inzittendenverzekering. Je kunt dus met een gerust hart op weg: zowel de schade aan derden als aan de inzittende is hierdoor gedekt. Let op: de bezittingen – dus ook je reisbenodigdheden - die je in de auto meeneemt vallen niet onder deze verzekering. Check daarvoor je persoonlijke reisverzekering. Is er sprake van een noodgeval of schade? Zoek een veilige plek voor jezelf (en de auto als dat kan). Bel in dringende gevallen altijd eerst 112 (noodnummer in 50 Europese landen + VK) en neem daarna contact op met onze klantenservice. In Nederland is dat 088 2100 100. Vanuit het buitenland: +31 10 411 31 21 (internationaal tarief). Dat kan 24/7.

 

6. Kunnen er meerdere mensen in onze Greenwheels rijden zodat we kunnen afwisselen?

 

Ja, dat kan als je een (particulier) Regelmatig- of Vaak-tarief hebt. Je kan dan twee extra bestuurders toevoegen aan jouw Greenwheels-account. Enige voorwaarde: jullie moeten wel op hetzelfde adres wonen. Zo maak je samen gebruik van jouw voordelige tarieven en kan je allebei auto’s reserveren, zélfs tegelijkertijd. Zo doe je dat. Heb je een Soms-tarief? Dan kun je overstappen naar Regelmatig of Vaak, dan ben je ook nog eens aanzienlijk goedkoper uit voor je gereserveerde uren en gereden kilometers! Je kan elke maand up- of downgraden van tarief, wel zo flexibel. 

Telefoonhouder VW up! hoe doe je dat instellen

7. Zit er een navigatiesysteem in de auto?

Nee, er zit niet standaard een navigatiesysteem in de auto. Wel hebben veel van onze auto’s een telefoonhouder, zodat je de navigatie van je mobiel veilig kunt gebruiken. Neem een 12V-oplader met usb-uitgang mee in de auto om je telefoon onderweg opgeladen te houden.

8. Gelden de langer weg tarieven ook voor de Variant (stationwagen) en e-auto?

 

Jazeker. Al onze auto’s kun je tegen voordelig tarief reserveren voor een dag (24 uur), weekend (vrijdag 16.00 – maandag 10.00 uur) of week (7 x 24 uur). Je vindt deze optie in de app in het menu (linksboven). Op de website reserveer je gewoon minimaal het aantal uur dat bij het speciale tarief hoort.

Greenwheels close-up autodeur auto delen deelauto op straat

9. Wat moet ik doen bij pech onderweg?

We hebben een ANWB Wegenwacht-abonnement afgesloten voor al onze deelauto’s. Deze service geldt in zowel binnen- als buitenland (Europa). Heb je pech onderweg, dan staan wij én de ANWB Wegenwacht meteen voor je klaar. Bel in Nederland met 088 2100 100. Vanuit het buitenland kun je 24-7 bellen met +31 10 411 31 21 (internationaal tarief).

10. Waar moet ik (op)laden als ik reis met een elektrische auto?

 

Kies één van onze elektrische auto’s met de grootste actieradius om langere afstanden te kunnen rijden. Bij de e-Golf is dat zo’n 200 kilometer, onze CITIGOe’s zijn goed voor zo’n 260 kilometer aan één stuk. Let op: dit is sterk weersafhankelijk. Heb je nog minder dan 50 km over op de accu, zoek dan een laadplek. In Nederland staan veel laadplekken op de navigatiekaart vermeld. Ga je naar het buitenland, plan dan je route met behulp van de EV-routeplanner van de ANWB en neem voldoende de tijd.

 

We wensen je een fijne en veilige reis!

Meer weten?

Neem ook een kijkje bij onze andere rijtips voor specifieke informatie over het rijden in de zomer, rijden in de sneeuw, tijdens extreme hitte enzovoorts.